ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3  ΣΕ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ -  ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

εφημερίδα 29

ΠΡ.ΦΥΛ. 28, 27, 26, 25, 24, 23, 22, 21 20, 19,

 

Ιούλιος 2005 τους

18, 17, 16, 14, 13 12, 11, 10, 9, 8, 7

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ         ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ           ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ         ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΧΡΙΔΑΣ!!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του

Νίκου Χειλαδάκη

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

η συναρπαστική του διάλεξη μεταδόθηκε στο 4ε

 

   Με κομμένη κυριολε-κτικά ανάσα παρακολούθησε το κοινό τη διάλεξη του γνωστού Δημοσιογράφου Νίκου Χειλαδάκη, που έγινε στο Δήμο Θέρμης και

μεταδόθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό 4ε τους Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, σχετικά με την Ορθοδοξία στη σημερινή Τουρκία.

   Ο Δημοσιογράφος, με πολυετή έρευνα, με απολύτως τεκμηριωμένα στοιχεία, πολλά εκ των οποίων δημοσιεύματα του ίδιου του Τουρκικού Τύπου, ακόμα και με βίντεο από εκπομπές τους τουρκικής τηλεόρασης,

 αποκάλυψε μια άλλη, εντελώς άγνωστη και θαμμένη πλευρά τους πραγματικότητας στη σημερινή Τουρκία, κατά την οποία δεκάδες, εκατοντάδες βαφτίζονται φανερά πλέον Χριστιανοί Ορθόδοξοι, χιλιάδες είναι εκείνοι που μεταβαίνουν στα Ορθόδοξα προσκυνήματα, Εκκλησιές και Αγιάσματα, ενώ επιφανείς Τούρκοι παρακολουθούν με δέος τη Θεία Λειτουργία!!!!

 

ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΛΕΡ

…ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

   Ο Νίκος Χειλαδάκης, ανέφερε πάμπολλες, συγκεκριμένες και επώνυμες περιπτώσεις μουσουλμάνων που ζήτησαν να βαφτιστούν Χριστιανοί, ενώ παρουσίασε τα αποκαλυπτικά στοιχεία έρευνας τουρκικής εφημερίδας, που καταγράφει μόνο τα τελευταία τρία χρόνια στην Τουρκία τον εξωφρενικό αριθμό των 8.000.000 πωλήσεων Αγίων Γραφών, στην τουρκική γλώσσα!!! (σ.σ. πράγμα που δείχνει πως είναι πραγματικά πολλά εκατομμύρια οι Κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία, ενώ σύμφωνα με τους Προφητείες του Αγίου Κοσμά για το «1/3 των Τούρκων που θα γίνουν Χριστιανοί» και με βάση το σημερινό πληθυσμό, φαίνεται πως πρόκειται για περίπου 15 με 20 εκατομμύρια ψυχές!!!)

 

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ

   Ο κ. Χειλαδάκης παρουσίασε τους με αδιάσειστα βίντεο τουρκικών καναλιών, τους χιλιάδες κυριολεκτικά Τούρκους «μουσουλμάνους», που κατακλύζουν την Εκκλησία του Αϊ Γιώργη του Κουδουνά, αφήνοντας τάματα, προσκυνώντας τους άγιες εικόνες και πηγαίνοντας σε ατέλειωτες ουρές για να χριστούν με το λαδάκι από το καντήλι του Αγίου!!!

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ

   Μια άλλη πάλι εκπληκτική περίπτωση, είναι και εκείνη κοντά στα Άδανα, που τους ανέφερε ο Νίκος Χειλαδάκης, συγκεντρώνει εκατοντάδες ασθενείς Τούρκους, που γίνονται καλά από μια γυναίκα, η οποία ομολόγησε στην Τουρκική Τηλεόραση, ότι τη θεραπευτική τους δύναμη την αντλεί από μια κατακόμβη-σπήλαιο, όπου αγίασαν 7 Χριστιανοί Μάρτυρες!!!

 

ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ

   Το συγκλονιστικότερο τους όλων, είναι εκείνο που ο έγκριτος Δημοσιογράφος ανέφερε για τη Σεβάστεια, ξεκινώντας από το Συναξάρι του Αρχαγγελου Μιχαήλ, όπου αναφέρετε η θεραπεία κάποιου πλουσίου στο Αγίασμα του Ταξιάρχη στη Σεβάστεια!

   Εκεί, στο θυματουργικότατο εκείνο Αγίασμα, είχε χτιστεί περικαλλέστατος Ιερός Ναός, θαύμα αρχιτεκτονικής, που τους δεν υπάρχει πια.

   Αλλά υπάρχει το ΑΓΙΑΣΜΑ του ΤΑΞΙΑΡΧΗ, γεμάτο με εκατοντάδες μικρά ψαράκια, τα οποία γλείφουν τους πληγές, ή τα σημεία πάθησης των δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, που πηγαίνουν εκεί από όλο τον κόσμο και γίνονται καλά, μπαίνοντας μέσα στο ΑΓΙΑΣΜΑ!!!

   Μάλιστα οι Τούρκοι έχουν χτίσει ξενοδοχεία και δωμάτια για να εκμεταλλευτούν τον «θεραπευτικό» τουρισμό που έρχεται ακόμα και από τη Ρωσία!!!

 

«ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟ ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΟΥ»

   Και ο επίλογος τους του Νίκου Χειλαδάκη ήταν εξίσου συναρπαστικός, όταν αποκάλυψε πως αν και δουλεύει χρόνια σε μεγάλες εφημερίδες, καμία εφημερίδα και κανένα Μέσο Ενημέρωσης δε δέχτηκε μέχρι τώρα μέσα στην Ελλάδα να προβάλει όλο αυτό το συγκλονιστικό υλικό, για την Ορθοδοξία μέσα στην Τουρκία!... (σ.σ. Με την εξαίρεση τους 4ε)

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

υπάρχουν ακόμη Φιλέλληνες

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΙΚΡΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΥΡΟ

   Ξένος φιλέλληνας, που ξόδεψε μάλιστα μια μικρή περιουσία για να αγοράσει έναν αρχαίο μικρό κούρο, από τη στιγμή που πληροφορήθηκε πως το απόκτημά του είχε κλαπεί στα χρόνια τους κατοχής από το Μουσείο τους Σάμου, δε δίστασε ούτε λεπτό! Επικοινώνησε αμέσως με την Πρεσβεία τους στο Λονδίνο και ενημέρωσε για την πρόθεσή του να επιστρέψει τον κούρο του 6ου αι. π.Χ.. 

    Πρόκειται για  ένα ακόμα χαμένο κομμάτι τους αμέτρητης ιστορίας τους, που δυστυχώς εμείς ξεχάσαμε και να μαθαίνουμε και να αγαπάμε.

   Ο Τζέιμς Ιντ, διευθύνων τους εταιρείας εμπορίας ειδών τέχνης Τσαρλς Ιντ, αξίζει όχι απλά συγχαρητήρια. Αξίζει να τιμηθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, από τον κάθε Έλληνα χωριστά. Επειδή, τους παραδίδει μαθήματα εντιμότητας και αγάπης, σε καιρούς που πέφτουν οι αξίες κατακόρυφα.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Noiazomai.agrino.org

Noiazomai.tripod.com

 

Σύνταξη ύλης

Noiazomai-news@lycos.com

 

Επικοινωνία

Noiazomai@msn.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΑΝΕΒΑΣΑΝ ψευτο«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ» ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ HELLAS SAT

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!

      Μοιάζει απίστευτο, αλλά αποτελεί μια ακόμα τραγική πραγματικότητα, χαρακτηριστική τους μεγάλης τους-υπονομευτικής προσπάθειας εναντίον τους Μακεδονίας τους!

  Συγκεκριμένα, ο Ελληνικός (ελλαδο-κυπριακός) Δορυφόρος HELLAS SAT, ανέβασε και εκπέμπει δορυφορικά σταθμό τους αυτοαποκλαούμενης «Μακεδονικής Τηλεόρασης – MKTV» και – τους φαίνεται και στο ντοκουμέντο που παραθέτουμε – του «Μακεδονικού Ραδιοφώνου- Makedonsko Radio» των Σκοπίων!!!

 

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ

   Ο HELLAS SAT, που στάλθηκε με τόση φιλοδοξία στο Διάστημα και τόσο καμάρι και είναι ο μοναδικός στον κόσμο δορυφόρος στον οποίο έγινε Αγιασμός για την

 εκτόξευσή του – σε σημείο μάλιστα να μείνουν έκπληκτοι οι Αμερικανοί ειδικοί στο κέντρο εκτόξευσης, όταν είδαν τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο να προσεύχεται ενώπιον πάντων –

ΩΡΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤ3 ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Όταν ο Τζωρτζ Μπους αναγνώρισε ξαφνικά την επομένη τους επανεκλογής του, τα Σκόπια σαν «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ επεξεργάστηκε και κατέθεσε δημόσια προτάσεις, για την αντιμετώπιση της αμερικανικής αναγνώρισης και της σκοπιανικής προπαγάνδας ταυτόχρονα, οι οποίες και δημοσιεύθηκαν σε περασμένα φύλλα της Εφημερίδας μας (βλ. ΕΔΩ).

Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν και εκείνη που πρότεινε την άμεση μετονομασία της ΕΤ3, σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

(συνεχίζεται παρακάτω)

έφτασε στο σημείο, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ, να εκπέμπει όλη τη νοσηρή και άθλια προπαγάνδα των Σκοπιανών πλαστογράφων και των ξένων κακόβουλων προστατών τους!!!

  

«ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΑ»

   Η αποδοχή και ομολογία, όπως βλέπει ο καθένας, «MKTV» και «Makedonsko Radio» συνιστά από μόνης βαρύτατο ηθικό, νομικό, πολιτικό, ιστορικό, πολιτισμικό και εθνικό έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος, για το οποίο και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη με την πλέον παραδειγματική τιμωρία, όχι μόνο των υπευθύνων προϊσταμένων του Δορυφόρου, αλλά κυρίως των πολιτικών

ηθικών αυτουργών, που θεωρούμε αδιανόητο να μην είχαν ενημερωθεί και εγκρίνει το τεράστιο αυτό σκάνδαλο, σε Ελλάδα και Κύπρο!!!

 

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»…

  Το

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, για να μην

 υπάρχουν αυταπάτες, παρουσιάζει με θλίψη τα αυθεντικά σήματα και ονόματα της Σκοπιανικής Τηλεόρασης και του Δορυφορικού Προγράμματος των Σκοπίων, τα οποία από μόνα τους αποτελούν μνημείο δολιότητας, παραχάραξης, κλοπής και προπαγάνδας!!!

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3 ΣΕ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Υποστηρίζει και ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»!  ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

 

ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ

ΛΑΜΠΕΙ Η  ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

   Σε μια κίνηση κανονικότητας και σεβασμού των εκκλησιαστικών ορθοδόξων παραδόσεων και της αλήθειας, η Σέρβικη Ορθόδοξη Εκκλησία προχώρησε σε αναγνώριση Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδας των Σκοπίων και όρισε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωάννη Αρχιεπίσκοπο, διακόπτοντας ταυτόχρονα τις σχέσεις με την παράνομα και σχισματικά αυτοαποκαλούμενη "Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία" και το ποίμνιο της, που είχε αποσχισθεί το 1967!!!

 

   Στα Σκόπια προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή, διότι μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ, η αλαζονεία των Σκοπιανών κόντευε να ξεπεράσει το Έβερεστ! Έτσι η είδηση έπεσε σαν κεραυνός! (σ.σ. υπάρχει και Θεός)

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

   Την απόφαση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καταδίκασε όλος ο πολιτικός κόσμος των πλαστογράφων, που βλέποντας το τεράστιο αδιέξοδο, έφτασε στο σημείο να στείλει δια του Πρωθυπουργού Βλάντο Μπούτσκοφσκι επιστολή στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, ζητώντας του να μεσολαβήσει για να βρεθεί λύση…

 

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ…

   Εν τω μεταξύ ο μη αναγνωρισθείς «Αρχιεπίσκοπος Στέφανος» της σχισματικής δήθεν «μακεδονικής εκκλησίας» των Σκοπίων, απηύθυνε διάγγελμα στους πλαστογράφους, καλώντας του να αντέξουν και σ΄ αυτή τη δοκιμασία…

 

ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΥ

δήθεν «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

     Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του Σκοπιανικού Υπουργείου Εξωτερικών, η απόφαση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνιστά «πράξη άρνησης……και της ταυτότητας του "μακεδονικού έθνους"» !!!

   Καλεί επίσης Σερβία και Μαυροβούνιο «να αποτρέψουν κάθε ενέργεια άρνησης του (σ.σ. ανύπαρκτου) "μακεδονικού έθνους"», σημεία που δείχνουν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ δήθεν ΕΘΝΟΣ»,  ώστε να νομιμοποιήσουν τη μεγάλη ληστεία της Ιστορίας, του Μεγαλέξανδρου, της ίδια της Εθνικής μας Ταυτότητας, της Κληρονομιάς και του τόπου μας, με όλες τις γεωγραφικές και γεωπολιτικές μας συντεταγμένες!

 

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ

   Σημειώνουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια είχε εξαπολυθεί στα Σκόπια ένας πρωτοφανής σύγχρονος διωγμός εναντίων των Ορθοδόξων Σκοπιανών & Ελλήνων κατοίκων, που έμεναν στην κανονικότητα με την Εκκλησία της Σερβίας και δεν αναγνώριζαν ψευτο «Μακεδονική Εκκλησία»!

   Ο διωγμός έφτασε στο σημείο (παρα)κρατικής τρομοκρατίας, με εισβολή σε κανονικό Ορθόδοξο Μοναστήρι, με βίαιο κούρεμα ευσεβών καλογριών, με εμπρησμό σε Ιερά Μονή, με σύλληψη και παράνομη φυλάκιση του Μητροπολίτη Ιωάννη!!! Αυτού που τώρα η Σερβική Εκκλησία αναγνωρίζει ως κανονικό και μόνο εκπρόσωπο και του δίδει μάλιστα το Αυτοκέφαλο, ως Αρχιεπίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας, όπως και στα Βυζαντινά μας χρόνια!!! (περισσότερα για τους διωγμούς ΕΔΩ)

 

***

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

  

   Σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Φιλαδελφείας Μελίτωνος, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά της απόφασης των τουρκικών δικαστηρίων που ακυρώνουν τους τίτλους ιδιοκτησίας του στο ακίνητο του Ορφανοτροφείου της Πριγκίπου!!!

 

   Σημειώνεται πως το ακίνητο του Ορφανοτροφείου είναι το μεγαλύτερο ξύλινο κτίριο στην Ευρώπη και ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, βάσει οθωμανικών φιρμανιών, που αργότερα μετατράπηκαν σε τίτλους ιδιοκτησίας που εξέδωσε η Τουρκική Δημοκρατία.

   Το 1964 η Τουρκία απαγορεύει τη λειτουργία όμως του ελληνικού Ορφανοτροφείου της Πριγκίπου και το κτίριο καταλαμβάνεται βίαια από τις τουρκικές αρχές! Τότε, 117 ορφανά αγόρια και κορίτσια πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμο! Και ας σημειωθεί πως το Ορφανοτροφείο προστάτευε ακόμη και δυστυχισμένα ορφανά τουρκόπουλα… Μάλιστα ένας από τους Έλληνες που στα κρίσιμα παιδικά τους χρόνια βρήκαν καταφύγιο στο ιστορικό ορφανοτροφείο ήταν και ο πατέρας του μεγάλου μας στιχουργού, του Λευτέρη Παπαδόπουλου!

 

   Τα τουρκικά «δικαστήρια» διέταξαν βέβαια παράνομα την ακύρωση των νομίμων τίτλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επειδή δήθεν το Πατριαρχείο δεν έχει «νομική προσωπικότητα» και άρα δεν μπορεί να κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας….

 
   Η δικαστική διαδικασία συνεχίστηκε ωστόσο και φυσικά τελεσιδίκησε εις βάρος μας, τον περασμένο Οκτώβριο.

   Έτσι τώρα, το ιστορικό μας Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποιεί ένα από τα πιο αποφασιστικά βήματα στη σύγχρονη ιστορία του, που θα αποτελέσει σταθμό για την παραπέρα πορεία των Ευρω-τουρκικών σχέσεων, αλλά κυρίως για την «τύχη» όλης της Ελληνικής Μειονότητας, που τόσα χρόνια έχει υποστεί τα «νομικίστικα εγκλήματα» του τουρκικού κράτους! Αρπαγή περιουσιών, νόμοι απαγόρευσης για μεταβίβαση κληρονομιάς, απαγόρευση αξιοποίηση περιουσίας, παράνομες φορολογίες τρεις φορές επάνω από την αξία των ακινήτων με σκοπό την κατάσχεσή τους, δημεύσεις, απαλλοτριώσεις, εγκλήματα μιας οργανωμένης κρατικής τυραννίας κεμαλικού-ναζιστικού τύπου ή αλλιώς οι Τσέτες με τα κολάρα....

 

   Είναι σίγουρο πως έρχονται μεγάλες στιγμές! Η Ευρώπη θα δώσει εξετάσεις! Αλλά και η Αθήνα!

 

***

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο  ΜΕΓΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

   Να ανακηρυχτεί ο Μέγας Αλέξανδρος «Πνευματικός Ηγέτης του Οικουμενικού Ελληνισμού» ζητά από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο!

 Το Συμβούλιο ζητά από τον  κ. Καραμανλή να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου  το ελληνικό κοινοβούλιο να ανακηρύξει τον  Μέγα Αλέξανδρο «Πνευματικό  Ηγέτη του Οικουμενικού  Ελληνισμού».     

   Πιο συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

«Η επιτυχία των Ολυμπιακών αγώνων 2004 ανέδειξαν και προέβαλαν το νέο σύγχρονο και δυναμικό πρόσωπο της Ελλάδας διεθνώς.

   Διεθνώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για την Ελληνική Γραμματεία και τις Κλασσικές Σπουδές ευρύτερα.

  Οι σπουδαιότεροι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διανοητές της εποχής μας προτείνουν τις Ελληνικές ιδέες και αξίες ως τη μοναδική διέξοδο και ελπίδα στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη ανθρωπότητα.

   Διακηρύττουν με σαφήνεια ότι από την Ελληνική Παιδεία και τις διαχρονικές και παγκόσμιες αξίες του Ελληνισμού εξαρτάται το μέλλον του Ελληνισμού.

   Σ’ αυτές τις Ελληνογενείς και Πανανθρώπινες αξίες της Δημοκρατίας, του Διαλόγου, της Διαλεκτικής, της Λογικής, της Επιστήμης, Ελευθερίας, Ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του Σεβασμού της διαφορετικότητας των λαών, Σεβασμού του Ανθρώπου, της Ισοτιμίας, της Αλληλεγγύης και Αγάπης θα στηριχθεί μοιραία το νέο παγκόσμιο πολιτισμικό ρεύμα.

 

   κ. Πρωθυπουργέ,

   ο πρώτος οραματιστής της παγκόσμιας κοινωνίας υπήρξε ο Μακεδόνας Στρατηλάτης,  ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

 

   Αυτή η ανεπανάληπτη μορφή της ανθρωπότητας που άλλαξε τον ρου της ιστορίας οραματίσθηκε για πρώτη φορά την υπερεθνική ενοποίηση του κόσμου. Και την οραματίσθηκε διασφαλίζοντας την πολιτική κυριαρχία και ελευθερία κάθε κοινωνίας. Την οραματίσθηκε σεβόμενος την ισοτιμία του  κάθε κράτους.

   Ο Βασιλέας των Μακεδόνων είχε ρεαλιστικό σχέδιο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ με ανθρωπιστική προσέγγιση και σεβασμό στην πολιτισμική ετερότητα.

  Αυτόν τον ηγέτη, οραματιστή, αυτή τη μεγάλη ιδιοφυία που διέδωσε το Ελληνικό φως στον τότε γνωστό κόσμο και έθεσε τα θεμέλια του εκπολιτισμού του, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΩΣ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» .

Στη συνέχεια θα προβούμε σε δωρεά προς τον Δήμο Αθηναίων αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

   Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε μία οριστική απάντηση στο ολοένα και εντεινόμενο φαινόμενο της παραχάραξης και διαστρέβλωσης της Ελληνικής και κατά συνέπεια της παγκόσμιας ιστορίας.

   Με αυτόν τον τρόπο θα κατοχυρώσουμε δια παντός τις προσωπικότητες, ιδέες και σύμβολα της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτή η κίνηση μπορεί να αποτελέσει, ως πρακτική, εθνική πολιτική. Μία πολιτική που θα κατοχυρώνει και θα υπηρετεί την ιστορική αλήθεια και θα αποτελεί απάντηση σε ανιστόρητες διεκδικήσεις.

   Θα συμβάλλει στην προβολή της πανάρχαιας λαμπρής ιστορίας μας και θα συμβάλλει στην τόνωση του ηθικού των απανταχού Ελλήνων. Θα δικαιώσει τους ανά τον κόσμο θαυμαστές του Μεγάλου ανδρός Αλεξάνδρου.

   Θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον του Ελληνισμού.

   Περιμένουμε να αγκαλιάσετε την πρότασή μας και να προβείτε στις σχετικές ενέργειες».

 

ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3

ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

   Για ευνόητους εθνικούς λόγους, για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, για την ενημέρωση της Βαλκανικής και Διεθνούς Κοινής Γνώμης, για την εμπέδωση της ιστορικής αλήθειας, για τη δικαίωση της Παιδείας και του Πολιτισμού απέναντι στη διαστρέβλωση, το σκοταδισμό και την πλαστογράφηση, υιοθετούμε τη σχετική ΠΡΟΤΑΣΗ του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για μετονομασία της ΕΤ3 σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και τη συνυπογράφουμε.

 

[οδηγίες αποστολής της υποστήριξης:

γράψτε ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΦΟΡΕΑ, ΕΝΩΣΗΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ κλπ και το ονοματεπωνυμο του Προέδρου

ή το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας και το επάγγελμα ή ιδιότητά σας, ως Έλληνα  Ελλάδος, Κύπρου, Ομογένειας και στείλτε το]

Άρχισε ήδη η συλλογή υπογραφών με μεγάλη ανταπόκριση!
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ 

 

***

 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΟΥ «ΝΑΙ»;

   Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας με τις οποίες προειδοποιούν τους πολίτες τους να μην προχωρούν σε αγορές ακινήτων στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, λόγω των νομικών εμπλοκών που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν!

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΗΠΑ

    Στην χλιαρή, αλλά πολιτικά σημαντική, ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ αναφέρεται ότι οι «Αμερικανοί πολίτες που αγοράζουν ή ενοικιάζουν ακίνητα στη Βόρεια Κύπρο ενδέχεται να αντιμετωπίσουν νομικές περιπλοκές με την διεκδίκηση του ακινήτου τους από Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες που εκτοπίστηκαν το 1974 μετά την τουρκική εισβολή. Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα στην συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει πρώτα να ζητήσουν νομική συμβουλή πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αγορά»…

 

ΚΑΘΑΡΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΡΩΣΙΑΣ

   Σαφέστερα διατυπωμένη είναι η οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας που ζητά από  τους Ρώσους πολίτες να μην εισέρχονται στην Κύπρο από παράνομα σημεία και να μην αγοράζουν περιουσίες στα κατεχόμενα που νομικά ανήκουν σε εκτοπισμένους Ελληνοκύπριους!

 

***

 

ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

ΜΟΝΟ 3 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

   ΚΥΠΡΟΣ. Τελικά μόνο τρεις Αμερικανοί βουλευτές μπήκαν παράνομα στην Κύπρο (από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα) χάρη στις οξύτατες, καίριες και αποφασιστικές παρεμβάσεις των Ομογενών της Φλώριδα και του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου, του οποίου ο Πρόεδρος κ. Ευγένιος Ρωσσίδης σε επιστολές του προς τους Αμερικανούς βουλευτές προειδοποιούσε ότι η παράνομη είσοδός τους στα κατεχόμενα θα αποτελούσε παραβίαση και του Αμερικανικού και του Διεθνούς Δικαίου και ότι τα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα ήταν συνένοχα στην παραβίαση των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός φιλικού κράτους που βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πολύ σημαντικές περιπτώσεις!

   Τελικά μόνο τρεις Αμερικανοί, με επικεφαλής τον Εντ Γουάιτφιλντ,  συμπρόεδρο της ομάδας Φιλίας ΗΠΑ – Τουρκίας, (φιλοτουρκικό λόβυ), πάτησαν στην Τύμπου, ενώ ακύρωσε την επίσκεψή του χάρη στις ομογενειακές πιέσεις ο φιλότουρκος βουλευτής Ρόμπερτ Γουέξλερ!

 

   Ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε σχετικά πως η επίσκεψη με τον τρόπο που γίνεται παραβιάζει όχι μόνο την εθνική και κοινοτική νομοθεσία αλλά και νόμο των ΗΠΑ!

 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ …«ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

   Από την άλλη βέβαια και από τις καλύψεις που έδωσαν οι ΗΠΑ στους βουλευτές, διαφαίνεται ότι Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» Ελλάδος – ΗΠΑ, πράγμα που εάν επαληθευθεί θα ισοδυναμεί με το της ανεμπόδιστης εισβολής του Αττίλα έγκλημα!!!

 

ΗΠΑ: «ΔΙΕΘΝΕΣ» ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΥΜΠΟΥ

   Χαρακτηριστικό της επίσημης Αμερικανικής πλευράς, είναι οι μεταδόσεις της Φωνής της Αμερικής που χαρακτηρίζουν την Τύμπου ως «αεροδρόμιο που μέχρι τώρα ήταν κλειστό σε διεθνείς πτήσεις»!!!

 

ΜΟΝΑΧΑ 7 ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ

   Μετέδωσαν επίσης οι Αμερικάνοι τη διπλανή φωτογραφία, στυλ «μεγαλειώδους και αρχηγικής υποδοχής» των βουλευτών στην Τύμπου, όπου φαίνεται πλήθος «Τουρκοκυπρίων» να τους επευφημεί…

   Όμως στο αντίστοιχο ρεπορτάζ του το BBC, ανέφερε ότι ΜΟΝΟ ΕΠΤΑ (7) ΑΤΟΜΑ τους υποδέχτηκαν με πανό!!! Μόνον 7!!! Τέτοια επιτυχία… Ή αλλιώς: και οι επτά ήταν εγκάθετοι…

 

***

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  - ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΡΔΗΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ

   Σε κοινή εκδήλωση-διάλογο για τις σχέσεις Εκκλησίας –

 Κράτους μέσα στην παγκοσμιοποίηση, προχώρησε το περιοδικό Άρδην του Γιώργου Καραμπελιά και η εφημερίδα Χριστιανική με τον Μανώλη Μηλιαράκη, στο θέατρο του Δημαρχείου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσία και του Μητροπολίτου κ.κ. Βαρνάβα και Ιερέων.

 

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Από τις ομιλίες ξεχώρισε η ανάλυση του Γιώργου Καραμπελιά, ο οποίος εξήγησε πως επειδή στη Δύση υπήρχε μια υπερεθνική εξουσία, εκείνη του Πάπα, που απλωνόταν έντονη και βαριά επάνω σε διαφορετικές εθνότητες και κράτη, γι΄ αυτό και εκεί ιδίως, στη Γαλλία, έγινε ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους, ώστε να αποκτήσει το γαλλικό κράτος την εθνική του ανεξαρτησία! Δηλαδή έγινε εκεί ο διαχωρισμός για εθνικούς λόγους!

   Αντίθετα, συνέχισε ο εκδότης του ΑΡΔΗΝ, στην Ελλάδα, ταυτίζεται από αιώνες το κράτος με την Εκκλησία στην έννοια του Έθνους – Γένους, πράγμα τελείως αντίθετο με ό,τι συνέβη στη Γαλλία.

   Ο κ. Καραμπελιάς τόνισε ότι δυστυχώς στη σύγχρονη ιστορία η Εκκλησία κατά ένα μεγάλο ποσοστό ταυτίστηκε τις περασμένες δεκαετίες με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και εκμυστηρεύθηκε πως τον ίδιο, όταν ήταν μαθητής του Κατηχητικού, τον αντιμετώπιζαν ως άθεο προκαταβολικά, επειδή είχε αριστερούς γονείς…

   Κλείνοντας, αφού ξεκαθάρισε ότι για το ίδιο δεν μπορεί τώρα να γίνει τέτοιος διαχωρισμός στην Ελλάδα, τόνισε πως χρειάζεται να δημιουργηθεί πολιτικός –ιδεολογικός χώρος (εν. με στοιχεία και Ορθοδοξίας και Αριστεράς) για την προάσπιση της παράδοσής μας και της ανεξαρτησίας μας από την Παγκοσμιοποίηση!

 

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

  Ωστόσο δεν έλειψαν οι ευθείες και πλάγιες βολές κατά του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χριστοδούλου, ιδίως από τον ομιλητή της Πάτρας, ο οποίος ζήτησε «πνευματικότητα», δηλώνοντας όμως στο τέλος ότι ο ίδιος δεν θρησκεύει…

   Άσχημη εντύπωση προκάλεσε όμως και το ανέκδοτο του Μ. Μηλιαράκη, που αν και είπε προκαταβολικά πως σέβεται και συμφωνεί σε πολλά με τον Μακαριώτατο, εν τούτοις διηγήθηκε, σε μια ατυχή στιγμή, κάποιο «ανέκδοτο», όταν ήδη είχε αποχωρήσει ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως, το οποίο θεωρούμε κακή ιδέα να αναπαραγάγουμε στο Ν, από σεβασμό στο έργο και την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου.

 

   Σ.Σ. Το Νοιάζομαι - σε αντίθεση με εκείνους που ζητούν να σιωπά - επιθυμεί ο Αρχιεπίσκοπος ακόμα περισσότερο να ομιλεί, διότι αφυπνίζει και καθοδηγεί. Στις ημέρες μας, που πολιορκείται εσωτερικά και εξωτερικά η έννοια του Έθνους (Πατρίδα, Πίστη, Γλώσσα, Ιστορία, Παιδεία, Παράδοση) η σιωπή είναι συνενοχή.    

 

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 take my poll at:
htmlGEAR.com

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ > ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ > ΕΛΛΗΝΙΚΑ (WINDOWS)

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com

ΨΗΦΙΣΤΕ