ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!

ΕΛΛΗΝΕΣ - Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

 

εφημερίδα 28

ΠΡ.ΦΥΛ. 27, 26, 25, 24, 23, 22, 21 20, 19,

 

Μάιος 2005 μ.Χ.

18, 17, 16, 14, 13 12, 11, 10, 9, 8, 7

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ         ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ           ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ         ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

           

::::: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΛΩΣΣΑ»ΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ!

ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΑΝΙΟΣ ΧΙΟΥ

   Στις εκδηλώσεις για τη μαύρη Επέτειο της Σφαγής της Χίου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας , στην περιοχή του Μελανιός, όπου σφαγιάστηκαν το 1822 10.000 Έλληνες από τους συνολικά 42.000 σφαγιασθέντες της Χιακής Γενοκτονίας και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

   Ο κ. Παπούλιας ανάμεσα στα άλλα τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η περιφέρεια, βλέποντας ίσως την ερήμωση που έχει επέλθει ιδίως στην ακριτική χώρα, αφού μετά τη Μεγίστη, επισκέφθηκε τώρα  και τη βόρεια Χίο.

  Μάλιστα στο χωριό Μελανιός, στον προσκυνηματικό αυτό τόπο για ολόκληρο το Έθνος, έχουν απομείνει μονάχα δύο μόνιμοι κάτοικοι!

   Επειδή τώρα, τις τελευταίες δεκαετίες, εκτυλίσσεται η άλλη μεγάλη σφαγή! Η σφαγή των ακριτικών χωριών, η σφαγή της αδιαφορίας, η σφαγή της εγκατάλειψης, η σφαγή του πιο αγνού και θαρραλέου τμήματος του λαούς μας, των Ακριτών!!!

   Και αυτή η σφαγή, της μετανάστευσης, της απονεύρωσης, της ερήμωσης, είναι η πλέον εφιαλτική, μαζί με την τεράστια ακρίβεια, την ασυγκίνητη ανεργία και το αδικαιολόγητο πολλές φορές κλείσιμο μικρών σχολειών, που ήταν η τελευταία παρηγοριά των χωριών μας…

   Δυστυχώς οι ακρίτες δεν έχουν «μπάρμπα στη …Βουλή» για να τους βγάλει κάνα στρογγυλεμένο επίδομα…

   Κάποιος κάποτε είχε πει: «όσο μεγαλώνει η Αθήνα μικραίνει η Ελλάδα» … και φαίνεται να έχει δίκιο, με την έννοια πως όσο …μικραίνουν αυτοί που κυβερνούν και διοικούν από την Αθήνα, τόσο μικραίνει και δυστυχεί η Ελλάδα…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

«ΕΝΑ ΕΡΕΙΠΙΟ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»

   Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sunday Telegraph, τα περίφημα ελληνικά μάρμαρα της ζωφόρου, τα οποία μετά την αρπαγή τους από τον Έλγιν «φυλάσσονται» στο Βρετανικό Μουσείο, έχουν υποστεί πολλές φθορές!

ΠΑΛΕΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα, το 1961 δύο, μαθητές γυμνασίου, άρχισαν να παλεύουν στο αίθριο του Μουσείου με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στο άγαλμα του κένταυρου και να σπάσουν την άκρη του ποδιού του!!!

ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ

  Άλλοτε πάλι, ένας τεχνίτης έπεσε επάνω στο γυάλινο κάλυμμα, που προστάτευε ένα από τα αγάλματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν γρατζουνιές και ρωγμές!!!

«ΧΑΡΑΚΤΕΣ»

   Το 1966 «άγνωστοι» χάραξαν τέσσερις γραμμές στην πλάτη ενός αγάλματος!

Ενώ το 1970 κάποιος άλλος χάραξε γράμματα στον γλουτό κάποιου άλλου!

ΚΛΕΦΤΕΣ…

Το 1974 τέλος, κάποιοι προσπάθησαν να κλέψουν τον μόλυβδο που ενώνει τα αγάλματα καταστρέφοντας την οπλή του κενταύρου!

«ΕΝΑ ΕΡΕΙΠΙΟ ΤΟΝΙ»...

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά εκείνων που δήθεν θέλουν να κρατήσουν τα μάρμαρα της ζωφόρου για να τα «φυλάσσουν» δήθεν από καταστροφή, η εφημερίδα παρουσιάζει και μια επιστολή του Σερ Τζον Μπόιντ, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Βρετανικού Μουσείου προς τον πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ στην οποία υποβαθμίζεται παντελώς απαξιωτικά το παγκόσμιο αρχιτεκτονικό κόσμημα του Παρθενώνα, αφού ο Πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου γράφει:

«Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους στους οποίους ο επισκέπτης ανακαλύπτει τον κόσμο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Διαφωτισμού. Σε αντίθεση με τον Παρθενώνα που είναι ένα ερείπιο το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να αναστηλωθεί»…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

 

Επιτέλους, χάρη σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα τύπου ΚΕΠ, όλοι οι Ομογενείς, όλοι οι Έλληνες του Εξωτερικού θα μπορούν με ένα απλό τηλεφώνημα στον αριθμό

 011 30 210 485-7000

να ενημερωθούν για οποιοδήποτε ζήτημα ή απορία τους, έχοντας έτσι μπροστά τους, στη γραμμή τους, ολόκληρο το Διοικητικό Μηχανισμό της Ελλάδος!

 

Το Κέντρο θα εξυπηρετεί από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή και από ώρα Ελλάδος 8.00 πμ έως 10.00 μμ..

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

15 Μαΐου 325 π.Χ.

ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΥΔΑΣΠΗ

Ο Μέγας Αλέξανδρος στην πιο σκληρή μάχη της εκστρατείας του, νικά τον περίφημο Πώρο και τους φοβερούς πολεμικούς του ελέφαντες!

 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ

Ο Αλέξανδρος έτσι κερδίζει το κλειδί της Ινδίας, αλλά χάνει την ίδια μέρα τον αχώριστο σύντροφό του, το θρυλικό Βουκεφάλα, προς τιμή του οποίου χτίζει ομώνυμη, ολόκληρη πόλη!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

 

«Αυτοί που μελέτησαν τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί, πως η τύχη των εθνών εξαρτιέται από την εκπαίδευση των νέων»!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Noiazomai.agrino.org

Noiazomai.tripod.com

 

Σύνταξη ύλης

Noiazomai-news@lycos.com

 

Επικοινωνία

Noiazomai@msn.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ!

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ  ΣΟΚ!

ΠΩΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Η ΑΘΗΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ;     ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ & ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!   

   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!

   ΣΟΚ  προκαλεί το απίστευτο και παρανοϊκό θράσος των Σκοπίων, που έφτασαν να διαπράξουν την πλέον εγκληματική και δόλια παραχάραξη στα διεθνή ταχυδρομικά χρονικά, τυπώνοντας ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ με την ονομασία «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» όπου ανενόχλητα φιγουράρει το διεθνώς κατοχυρωμένο σήμα των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «Athens 2004»!!!

 

   Το γραμματόσημο αυτό - που τυπώθηκε στα Σκόπια το 2004, από τον Ταχυδρομικό Οργανισμό τους που αυτοαποκαλείται «Μακεδονικός» - είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να προπαγανδίζει με τον πλέον διεστραμμένο τρόπο τη δήθεν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» από την ΑΘΗΝΑ (Ελλάδα)!!!

 

   Η ευκαιρία ήταν μεγάλη και οι Σκοπιανοί δεν την άφησαν να πάει χαμένη, με στόχο να περάσει το μήνυμα ότι άλλη τάχα η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και άλλη η «ΕΛΛΑΔΑ» των Ολυμπιακών Αγώνων!

 

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ «ΑΤΗΕΝΣ 2004»;

   Ένα πρώτο ερώτημα είναι ποιος τους έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσουν το κατοχυρωμένο σήμα του «ATHENS 2004»; Ποιος τους επέτρεψε να τυπώσουν τέτοιο μοναδικό «πίνακα» πολιτισμικής διαστροφής;

  

Η ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕ; ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ και την αφαίρεση του «Athens 2004»;

 

Το γνώριζε το «ΑΘΗΝΑ 2004»; Σε τι ενέργειες προέβη προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή;

 

Ο ΑΤΙΜΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Ο ΘΩΡΑΚΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ!!!

Αλλά κώφευσαν!

Γιατί άραγε;

 Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, πιστό στην αποστολή και στις ιδέες του, είχε από νωρίς ζητήσει τη μεγαλειώδη & επιβλητική παρουσίαση του αυθεντικού θώρακα του Έλληνα Ολυμπιονίκη Φιλίππου Β΄, βασιλέα της Μακεδονίας και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ!!!!

 

4 δισεκατομμύρια ξένοι τηλεθεατές!!!

 

  Η παρουσίαση θα γινόταν εμβόλιμα στην τελετή Έναρξης των Αγώνων στην Αθήνα, την ώρα που θα παρακολουθούσαν απ΄ ευθείας 4 δισεκατομμύρια ξένων τηλεθεατών από όλες τις χώρες του κόσμου!!!

 

Και όμως! Αυτή την ανεπανάληπτη και δωρεάν ευκαιρία την άφησαν να πάει εντελώς χαμένη!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Περισσότερα (Πρόταση Νοιάζομαι – Βικέλας – Ολυμπιακοί Αγώνες)

   Αν πάλι δεν το γνώριζαν σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβούν τώρα; Και τι κυρώσεις θα ζητήσουν για τα Σκόπια;

 

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΛΗΓΜΑ:

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!!!

   Δυστυχώς το τραγικό κατρακύλημα δεν σταματάει εδώ. Η Ολυμπιακή Επιτροπή των Σκοπίων, αυτοαποκαλείται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» και πάλι ανενόχλητα από την Αθήνα και τους αρμοδίους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής!!! [σ.σ. Κατά αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε το σήμα – ντοκουμέντο, για την αφύπνιση των κοιμωμένων συνειδήσεων]

 

  Πρόεδρος μάλιστα της σκοπιανικής …Ολυμπιακής Επιτροπής, ήταν εξ΄ αρχής ο  περιβόητος Βασίλ  Τουπουρκόσφσκι, ένας  από τους σημαντικότερους θεωρητικούς της ύπαρξης "μακεδονικού" έθνους!!!

  

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ!

   Βέβαια εκτός από το άθλιο,

δόλιο και  ιστορικά τρομακτικό περιεχόμενο του …ΣΚΟΠΙΑΝΟΣΗΜΟΥ, το Γραμματόσημο των Σκοπίων είναι παράνομο, διότι αναγράφει «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», κάτι που δεν υπάρχει και δεν αναγνωρίζεται επισήμως από τους Διεθνείς Οργανισμούς!!!

 

Συγκεκριμένα, τα Σκόπια έγιναν δεκτά  από τη Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση στις 12 Ιουλίου 1993, με την ονομασία «Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και επομένως μόνο με αυτή την ονομασία μπορούν να τυπώνουν ή να κυκλοφορούν γραμματόσημα!!!

 

   Πράγματι, παλιότερα κυκλοφορούσαν γραμματόσημα με την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική… Από τη στιγμή όμως που έβαλαν το «Δημοκρατία Μακεδονίας» προέβησαν σε παράνομη ενέργεια που έπρεπε ήδη να έχει καταγγελθεί στη Διεθνή Ταχυδρομική Ένωση!

 

   Γιατί όμως τέτοια εγκληματική χαλαρότητα και αδιαφορία από την Αθήνα σε μείζονα εθνικά ζητήματα και κατάφορες και δόλιες προσβολές και παραχαράξεις; Γιατί τόσο …στραβά μάτια; ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ;

παροιμίες >  Όταν δεν έχει για το λαό, έχει για τους βολευτές…                            ρητά >  ΞΕΝΟβίζιον…

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

   Σχετικά με τη «συμμετοχή» της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού (Γιουροβίζιον), το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - πιστεύοντας ότι εκφράζει ταυτόχρονα και όλο τον πνευματικό, λόγιο και ποιοτικό καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας - ανακοινώνει - προ της τελικής του φάσης - ότι:

 

   Καμία - γλωσσικού τύπου - συμμετοχή μας δεν μπορεί να θεωρηθεί «εθνική», όταν γίνεται σε μη εθνική, ελληνική δηλαδή, γλώσσα!

 

   Η συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου, επειδή είναι ξενόγλωσση συμμετοχή, είναι μια προσωπική, ιδιωτική συμμετοχή και όχι εθνική!

 

   Ευχόμαστε καλή προσωπική επιτυχία στην κα Παπαρίζου, η οποία όμως σε καμία περίπτωση – όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα – δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως εθνική επιτυχία ή εθνική προσπάθεια!

 

   Θυμίζουμε ότι η Ελληνική Γλώσσα, είναι η θεμελιώδης-μητρική γλώσσα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού!

 

   Ακόμα και αυτή η λέξη ΕΥΡΩΠΗ είναι ελληνική και σημαίνει την ήπειρο με την ευρεία όψη!

 

   Παράγωγή της άλλωστε είναι εν μέρει και η λέξη Ευρω-βίζιον, (Γιουροβίζον) που σημαίνει χοντρικά ευρεία θέα, θέαμα.

 

   Θυμίζουμε ότι για τους αρχαίους Έλληνες η ομιλία της ελληνικής γλώσσας ήταν ανυπολογίστου αξίας αγαθό και επιβεβλημένο καθήκον των Ελλήνων, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να ονομάζεται βάρβαρος όποιος δεν μεταχειριζόταν την ελληνική!

 

   Όταν μάλιστα ο Μέγας Αλέξανδρος στην περίφημη εκστρατεία του  - κατά την οποία απελευθέρωνε μετά από πολυετή βαρβαρική σκλαβιά, την μια πίσω από την άλλη τις ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας - έφτασε στους Σολούς, τόσο θύμωσε που οι Έλληνες κάτοικοι μιλούσαν σπαστά, ξέθωρα και ακανόνιστα την ελληνική τους γλώσσα, ώστε τους επέβαλε για παραδειγματισμό βαρύτατο πρόστιμο, διότι δεν είχαν καταφέρει να κρατήσουν, υπό την σκλαβιά, ατόφιο, τον μεγαλύτερο θησαυρό τους γένους! Την Ελληνική Γλώσσα! (σολοικισμοί)

 

   Σήμερα, μετά τους απόλυτα επιτυχημένους (αρχαίους) ελληνικούς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, όπου έλαμψε - χάρη στην έμπνευση και στη φιλοτιμία μερικών ανθρώπων και τη βοήθεια χιλιάδων εθελοντών - ο μεγάλος και λαμπρός Ελληνικός Πολιτισμός, που ξαναθαύμασε ολόκληρη η οικουμένη, θεωρείται αδιανόητο πισωγύρισμα η ξενόγλωσση συμμετοχή μας - που δείχνει άγνοια, έλλειψη παιδείας και αυτοσεβασμού - και χάνεται έτσι μια μεγάλη διεθνή ευκαιρία να ακουστεί και πάλι μπροστά σε εκατομμύρια ξένων τηλεθεατών ένα τραγούδι σε γνήσια ελληνική (ολυμπιακή) γλώσσα, στη γλώσσα του Ομήρου, των Αθηνών και της Πέλλας!

 

   Καλούμε όλους τους Έλληνες, τους γονείς και τους μαθητές σε όλο τον κόσμο, να ξαναγαπήσουν το εργαλείο που μεγάλωσε τους Έλληνες, έστησε τις Ολυμπιάδες, στόλισε τους τάφους, ανδρείωσε τους Μαραθώνες, σμίλεψε τους Παρθενώνες και απλώθηκε με τις μακεδονικές μας ιαχές, ως εκεί που ένας Ελύτης, ένας Σεφέρης, ένας Καβάφης την αντίκρισαν: ως πέρα στη Βακτριανή!

   Και από εκεί, ως την Μετάφραση των Εβδομήκοντα της Παλαιάς Διαθήκης και ως την απ΄ ευθείας καταγραφή, σε ελληνική γλώσσα, της σωτηρίου Καινής του Χριστού Διαθήκης, των Ευαγγελίων, των Πράξεων των Αποστόλων και της θαυμαστής Αποκάλυψης στον  Άγιο Ιωάννη της Πάτμου!

 

85% ΚΑΤΑ!

   Με τις απόψεις μάλιστα αυτές, φαίνεται να συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνισμού, όπως δείχνει μη επιστημονική διαδικτυακή δημοσκόπηση του Νοιάζομαι, όπου κάθε υπολογιστής ψηφίζει μόνο μια φορά και σύμφωνα με την οποία, κατά της ξενόγλωσσης συμμετοχής τάσσεται το 85%!!!

      Ακόμη σημειώνουμε πως σύμφωνα με ξένους επιφανείς επιστήμονες Πληροφορικής και Υπολογιστών, οι H/Y προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνο την ελληνική, η οποία και καταγράφεται ηλεκτρονικά από ξένα Πανεπιστήμια, υπολογιζόμενη σε 90.000.000 λεκτικούς τύπους, πλουσιότερη όντας κατά 100 φορές της αγγλικής, στην οποία είναι γραμμένο και φέτος το τραγούδι της Γιουροβίζιον…

 

   Παρακαλούμε την Υπουργό Παιδείας, τον (πρωθ)Υπουργό Πολιτισμού και τον πολιτικό κόσμο να προχωρήσουν τώρα πια με τους «Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελληνικής Γλώσσας», με νομοθετικές και άλλες δράσεις και ιδέες που ευχαρίστως θα μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να  παρουσιάσουμε.

 

   Η ελληνική γλώσσα είναι ανεκτίμητο και πανάρχαιο πολιτισμικό μας αγαθό και επίτευγμα, αληθινή ευλογία, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απαρνιόμαστε, να παραμερίζουμε, να απαξιώνουμε! Και δυστυχώς το κάνουμε ενώπιον εκατομμυρίων ελληνόπουλων, που θεωρούν πια «φυσικό το να βρίζουμε ελληνικά και να τραγουδάμε ξενόγλωσσα»!

 

   Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΥΨΩΝΕΙ επιτέλους ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!

 

   Ζητούμε ως Έθνος τα «Ελγίνεια» και γινόμαστε οι ίδιοι οι «Έλγιν» της γλώσσας μας! Ας το σκεφτούμε!

 

                                                           ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΔΕΙΤΕ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

***

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΗΠΑ

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΞΕΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΙΣΘΟ

  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αποκαλούσε συνέχεια και προκλητικά τα Σκόπια Καθηγήτρια που διδάσκει σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, στα πλαίσια ημερίδας με τίτλο «Παιδιά-Πρόσφυγες από τον Ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη: Εκτόπιση, Αναμνήσεις και η Φυσική Τάξη των Πραγμάτων», όπως καταγγέλλει η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής!!!

   Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2005, στο Πανεπιστήμιο Princeton και όπως περιγράφει στην ανακοίνωσή της η Παμμακεδονική «ο όρος “Μακεδονία” αναφερόταν ασύδοτα από τους δυο λόγιους, εννοώντας την πΓΔΜ. Επισημαίνεται ότι η Δρ. Boeschoten διδάσκει  στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και πληρώνεται από το Ελληνικό δημόσιο! …»

  «Μία από τις φωτογραφίες που παρουσίασαν - συνεχίζει η ανακοίνωση - έδειχνε μία ομάδα “ευτυχισμένων” παιδιών και πάνω-πάνω υπήρχε ένα πανό στο οποίο ανεγράφετο στην Ελληνική γλώσσα επιγραφή η οποία διαχώριζε τα παιδιά σε ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ “ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ”» και αφορούσε παιδιά που αρπάχθηκαν στον εμφύλιο…»…

 

***

Πρόεδρε πάρε τ΄ όπλο σου

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ…

   Έχουν αντιληφθεί όλοι ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να δαγκώσει τόσο γερά στο Αιγαίο ωσάν πεινασμένος καρχαρίας – όπως πρώτο έγραψε φανερά το Νοιάζομαι – και παίρνουν τα μέτρα τους.

    Πρώτα στέλνουν τον Πρόεδρο στη Μεγίστη (καθώς και στη Ρω της Δέσποινας Αχλαδιώτη) όπου ζητάει (σε πρωτοφανείς & επαινετέους τόνους) να κρατήσει η φρουρά «υψηλό το φρόνημα του πατριωτισμού»!!!

   Παράλληλα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπηλιωτόπουλος, κάνει αποφασιστικές δηλώσεις τονίζοντας ότι «η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας παραβιάζει συστηματικά και κατ' εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο, προκαλεί μεγάλα προβλήματα στη σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής…»!

    Ύστερα ο Πρόεδρος πάει στη Θράκη, όπου αναφερόμενος στο ιστορικό της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, υπογραμμίζει ότι την εποχή εκείνη, οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Δυτικής Θράκης επιζητούσαν την ενσωμάτωση της περιοχής στην Ελλάδα, γεγονός που «ερμηνεύεται ως αναγνώριση της ελληνικότητας και της πολυπολιτισμικότητας της περιοχής»!

   Έπειτα ο Πρόεδρος παρίσταται στην ακριτική και έρημη σχεδόν Βόρεια Χίο, στην επέτειο μνήμης της Σφαγής του ελληνικού πληθυσμού από τις τουρκικές δυνάμεις!

   Και την επόμενη μέρα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δέχεται τον Πρόεδρο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου του δείχνει ζωντανά στην οθόνη τι «πανηγύρι» γίνεται καθημερινά στο Αιγαίο και κατόπιν του δωρίζει και ένα όπλο δια πάσαν χρήσιν και πάσαν σημασίαν

                                                   

                                                    ***

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

στο πλευρό του Πολιτισμού &

του Παγκόσμιου Ελληνισμού

 

ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

«ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΞΩΘΕΝ

ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ»

   Με βαριά καρδιά, μπαίνοντας σε ένα ρόλο που ουδέποτε θέλησε, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, φέρεται να ζήτησε με αγάπη από τη Βασιλεύουσα, να παραιτηθεί ο κ. Ειρηναίος από τη θέση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ακόμα και εάν είναι αθώος, επειδή μεν «χάθηκε η έξωθεν καλή μαρτυρία» και το κυριότερο για να ειρηνεύσει η Εκκλησία στους Αγίους Τόπους.

 

   Σημειώνουμε ότι οι Αγιοταφίτες τον τελευταίο καιρό είχαν χάσει κάθε σχέση και επαφή με τον Πατριάρχη, ενώ έχουν αφιερώσει για χρόνια εκεί τη ζωή τους και ξαφνικά δεν τους δινόταν καμία απολύτως σημασία, αλλά αντιθέτως  έβλεπαν να διαχειρίζονται διάφοροι κοσμικοί κρίσιμους τομείς της διοίκησης και περιουσίας του «σπιτιού τους» χωρίς να έχουν κανένα λόγο οι ίδιοι.

 

   Το «τραίνο» εκτροχιάστηκε, όταν μετά τον Βαβύλη και Παπαδήμα, διαφάνηκε το χάος που υπήρχε, ενώ η δημόσια δήλωση της Αθήνας για παραίτηση Ειρηναίου έγειρε την πλάστιγγα εναντίον του και έδωσε το πράσινο φως για την απομάκρυνσή του (το γιατί δεν απαντήθηκε μέχρι τώρα).

 

   Σημειώνεται, ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος ούτε αιρετικός υπήρξε, ούτε φιλοϊσραηλινός, αφού για χρόνια δεν αναγνωριζόταν από το Ισραήλ, όπως είναι γνωστό. Όμως η μη ομαλή διοίκηση μαζί με το χάος που παρέλαβε, η αποξένωση, η διαίσθηση απομόνωσης Αγιοταφιτών πατέρων εγνωσμένου κύρους, που έχουν ολόκληρη ζωή εκεί κάτω,  προεκλιμάτισαν το χώρο για τις πικρές εξελίξεις...

 

   Ο Πατριάρχης Ειρηναίος με πόνο και κόπο, κράτησε στα χέρια του άξια το Άγιο Φως, δεχόμενος και επιθέσεις την ώρα που κρατούσε το πολύτιμο και μοναδικό ουράνιο δώρο για την Ορθοδοξία! Γι’  αυτό και με ψυχραιμία τον ευχαριστούμε.

 

    Ας γίνει θέλημα του Θεού.

 

***

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

Η ΦΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (;)

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ & ΔΑΝΙΑ

ΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ

  Σύμφωνα με πολύ πρόσφατη απόφαση του νομικού συμβούλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αποκλειστικό δικαίωμα της χρήσης του ονόματος "φέτα" στο τυρί της πρέπει να το έχει η Ελλάδα, απορρίπτοντας το αίτημα της Δανίας και της Γερμανίας για τη χρήση του ελληνικού …ονόματος.

 

Η ΦΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

   Η Κομισιόν είχε αποφασίσει στο παρελθόν, ότι το τυρί μπορεί να αποκαλείται με την ονομασία «φέτα», μόνο εφόσον παράγεται τοπικά στην Ελλάδα από αιγοπρόβειο γάλα, κάτι που έκανε τη φωνή της Δανίας και τη Γερμανίας να κάνουν το γύρο της ηπείρου, αλλά χωρίς μέχρι τώρα θετικό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον θα αφήσουν τη ΦΕΤΑ να είναι ελληνική;

 

ΓΕΥΣΗ 6.000 ΧΡΟΝΩΝ

   Η ελληνική θέση που έχει βρει κάποια ανταπόκριση, καταδεικνύει τη μακροχρόνια παράδοση του τόπου μας στην παραγωγή φέτας, που φαίνεται να έχει ηλικία 6.000 ετών!!!

 

   Άντε να βάλουν σειρά και για τη Μακεδονία μας τώρα, κερνώντας φέτα και όχι κου-φέτα!

***

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΘΕΝΣ

2.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΛΚΑΣ

   Ο Πρόεδρος  Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Ανδρέας Άθενς σε νέα παρέμβασή του για την τραγική κατάσταση των 2.000 Ελλήνων στην περιοχή της Τσάλκας στη Γεωργία, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γεωργίας Μίκαελ Σαακασβίλι στην οποία επισημαίνει ότι δυστυχώς δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη στα θέματα ασφάλειας και καταπάτησης των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομογενών μας στην Τσάλκα, παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις που έλαβε από τον Πρωθυπουργό της χώρας!

 

8 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

  Επισημαίνεται ότι ήδη έχουμε οκτώ δολοφονημένους Έλληνες, ενώ σε δύο περιπτώσεις εφαρμόστηκαν στα απροστάτευτα θύματα φρικτά και απάνθρωπα βασανιστήρια, με σκοπό την τρομοκράτηση όλων των τελευταίων Ελλήνων στην Τσάλκα!!!

 

2000 ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

   Εν τω μεταξύ έχουν καταπατηθεί περίπου 2.000 ελληνικά σπίτια από «ορδές» Σβάνια και Ατζάρων, υπό τα αδιάφορα όμματα του κράτους, που λες και «εύχεται» την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων, κατά τον τρόπο που οι Χότζα και Μπερίσα προσπαθούσαν να αρπάξουν τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και να τους εκδιώξουν οριστικά! Η Ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται…

 

   Εάν τελικά δεν μπορούμε να τους προστατέψουμε, δεν τους φέρνουμε να ζήσουν με αξιοπρέπεια εδώ, μια και τα χωριά στα ελληνικά σύνορα ερημώνουν για πάντα και χρειάζονται ψημένους ακρίτες… 

    Και εάν ρωτήσει κάποιος πού θα βρεθούν τα χρήματα, η απάντηση είναι απλή. Θα τα δώσει η Βουλή! Αυτή, ξέρει…

 

***

 

γνωριμίες με τον απανταχού Ελληνισμό

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΙΕΝΝΗΣ

Ζωντανά τα ανεξίτηλα χνάρια της Ρωμιοσύνης

   Η Βιέννη, «η πόλη που φιλοδόξησε να γίνει η Αθήνα της Μεσευρώπης, είναι στολισμένη με κτίρια-αντίγραφα της Αρχαίας Ελλάδας, όπως και οι μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής, με αποκορύφωμα το κτίριο του Κοινοβουλίου….

   …Ξεναγηθήκαμε με στην όμορφη πόλη, στα χειμερινά και θερινά ανάκτορα, στο μουσείο όπου θαυμάσαμε αντίγραφα των θησαυρών της Εφέσου, τα οποία μάθαμε ότι είχαν στείλει οι Τούρκοι στα πλαίσια «απόδειξης» - πλαστογράφησης, του «τουρκικού αρχαίου πολιτισμού», κάτι που έφερε σε άλλους θυμό και σε άλλους ειρωνικά χαμόγελα με πολύ νόημα!..

  Κατόπιν με ξεναγό μας τον κ. Χαρίλαο Ζήκο, έναν πετυχημένο Έλληνα έμπορο της Βιέννης, που με το ζεστό του χαμόγελο μας έκανε να αισθανόμαστε ότι τον γνωρίζουμε από χρόνια, επισκεφθήκαμε την Ιερά Μητρόπολη των Ορθοδόξων Ελλήνων, το καφενείο του Ρήγα στην  Οδό Ελλήνων, τον πιο εμπορικό δρόμο της Βιέννης, το τυπογραφείο του Ρήγα, και πολλά άλλα αξιοθέατα…

   -Η εκκλησία χτίστηκε πριν από 250 χρόνια, μας εξήγησε ο καλός μας φίλος Χάρης  Ζήκος, προς τιμήν της Αγίας Τριάδος και αποπερατώθηκε με την βοήθεια του Σίνα και του Θεόφιλου Χάνση. Οι επιχρυσώσεις έγιναν  από τον περίφημο αυστριακό ζωγράφο Σμίθ, το σπίτι του οποίου βρίσκεται απέναντι.

   Στην αριστερή πλευρά είναι η Ελληνική ταβέρνα (Café grec), στην οποία συναντιόνταν όλοι οι Έλληνες της Βιέννης. Προσέξτε τον δρόμο! Από εδώ ερχόταν τα καρότσια, γι΄ αυτό δεξιά και αριστερά βλέπετε τις πέτρες που είναι φαγωμένες από τις φορτωμένες ελληνικές  άμαξες! Έτσι και ο δρόμος ονομάστηκε Οδός Ελλήνων!

   Ήταν εδώ οι μεγαλύτεροι Έλληνες έμποροι, πρώτος ο Ισαακίδης ο παππούς. Και ακόμη έχουν μαγαζί με χαλιά!.. Ανεξίτηλα είναι ακόμη τα ονόματα των Ελλήνων της Βιέννης που εξελίχθηκαν σε κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες της Ευρώπης, όπως οι οικογένειες Δούμπα, Κούρτη, Σφάρτζ, Δούκα, Τύρκα, Σπίρτα, Ντίρα, Κάπρα, Χατζημιχαήλ, Τοσίτσα, Τζόττα, Ρίζου, Ποστολάκα, Χρηστομάνων, Αργέντη, Σταύρου, ενώ σημαντικές υπήρξαν και οι οικογένειες Σκαναβή, Γαλάτη, Τσεχάνη, Νίττα, Λογοθέτη, Βέλιου, Ποτλή, Καλαφάτη

   Γενικά, η περιοχή γύρω από τους Ναούς Αγίου Γεωργίου και Αγίας Τριάδας κοντά στο κανάλι του Δούναβη, ταυτίζεται με την καρδιά της συνοικίας στην οποία έδρασαν πολλοί Έλληνες έμποροι ήδη από τον 18ο αιώνα. Αυτόπτες και διαρκείς μάρτυρες δεν είναι μόνο οι εκκλησίες και η Ελληνική Ταβέρνα (Greiechebeissel), αλλά και πολλά άλλα, όπως η επιγραφή του αρχοντικού του εμπόρου κόμητος Χρήστου Νάκου, όπως και ένα από τα μέγαρα το Σίμωνος Σίνα που κτίστηκε το 1823-25 από τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Κωχ. Στο ισόγειο μάλιστα αυτού του κτιρίου είχε μεταφερθεί στα 1823 το Ελληνικό Καφενείο.

   Σε κτίριο ακόμα της ίδιας οδού είχε στεγασθεί το πρώτο ελληνικό τυπογραφείο, όταν ο Γεώργιος Βεντόττης το 1791 έλαβε την άδεια ιδρύσεώς του.

   Στη Βιέννη βρίσκεται επίσης και το κτίριο στο οποίο ίδρυσαν οι Μακεδόνες αδελφοί Μαρκίδες - Πούλιου το περίφημο τυπογραφείο, όπου τύπωσε τα έργα του ο Ρήγας Φεραίος. Στην είσοδό του βρίσκεται και η προτομή του μεγάλου εθνομάρτυρα. Ακόμη, τιμητική πλάκα έχει εντοιχιστεί και στο κτίριο όπου στα 1828 άφησε την τελευταία του πνοή ο Γενικός Επίτροπος της  Αρχής Αλέξανδρος Υψηλάντης.

   Επίσης, κοντά στην Αγία  Τριάδα, βρισκόταν και το καπνοπωλείο όπου μπορούσε να προμηθευτεί κανείς τις ελληνικές εφημερίδες και πιο εκεί το Μέγαρο του Δαρβάρεως, διδασκάλου της Ελληνικής Σχολής και συγγραφέως, του οποίου η πινακίδα και η κτητορική πλάκα σώζονται μέχρι σήμερα.

   Στη Βιέννη έλαμψαν όμως και μεγάλοι δάσκαλοι του Γένους, όπως ο Άνθιμος Γαζής, ο Νεόφυτος Δούκας, ο Θεόκλητος Φαρμακίδης, ο Ιωακείμ Δημητριάδης  (μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης) που διετέλεσαν εφημέριοι του Αγίου Γεωργίου ή άλλοι όπως ο Αθανάσιος ο Σταγειρίτης, ο Γαβριήλ Καλλονάς, οι αδελφοί Δάρβαρη και ο Ευφρόνιος Ραφαήλ Πόποβιτς (Παπαγιαννούσης).  

   Η αυστριακή πρωτεύουσα είναι γεμάτη από δρόμους με ελληνικά ονόματα όπως οδός Ρήγα, Σίνα, Δούμπα, Κάραγιαν, Οικονόμου, πλατείες Καλαφάτη, Κάραγιαν!..»

  

Πηγή: Χρυσοπλόοι, οι Έλληνες του Δούναβη, Δημήτρη Αλεξάνδρου, εκδ. Ερωδιός

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 take my poll at:
htmlGEAR.com

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ > ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ > ΕΛΛΗΝΙΚΑ (WINDOWS)

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com