ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.... ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ "ΕΚΠΤΩΤΟΣ" (ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΟ) 0 ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ... ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Η "ΕΚΡΗΞΗ" ΠΟΥ ΥΠΟΒΟΗΘΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΘΗΝΑ & ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ... ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠ' ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ & ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΩΝ...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ &  ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΕΛΛΗΝΕΣ - Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

 

εφημερίδα 27

ΠΡ.ΦΥΛ. 26, 25, 24, 23, 22,  21 20, 19, 18,

 

Μάιος 2005 μ.Χ.

17, 16, 14, 13 12, 11, 10, 9, 8,

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ         ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ           ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ         ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

         ΑΓΙΟΙ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΙΡΗΝΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ - ΑΣΠΙΔΑ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΜΕ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γνωστής αθηναϊκής εφημερίδας και με ένθετο αφιέρωμα, επιχειρήθηκε να κλονιστεί  η γνησιότητα του ΤΑΦΟΥ του ΒΑΣΙΛΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη στιγμή που είναι ανάστατος ο παγκόσμιος Ελληνισμός με το εξοργιστικό σχέδιο Νίμιτς και την επίσης εξοργιστική στάση της Ελλαδικής Κυβέρνησης.

 

Το ανεξήγητο δημοσίευμα που εξόργισε με τη σειρά τους Αρχαιολόγους και Ξεναγούς, καθώς και τους ανθρώπους του Πολιτισμού, προβάλει απίθανες και αναπόδεικτες απόψεις «κορυφαίων» όπως γράφει «αρχαιολόγων και ανθρωπολόγων» που αμφισβητούν ότι στο Βασιλικό μεγάλο Τάφο της Βεργίνας βρίσκονται τα οστά του Φιλίππου Β’ και υποστηρίζουν ότι βρίσκονται τα οστά του Φιλίππου Γ΄ του Αρριδαίου, ετεροθαλούς αδελφού του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 

Τα επιχειρήματα είναι δε αστεία και ανάξια καταγραφής, αλλά φαίνεται πως κάποιοι έχουν αδυναμία σε κάθε τι που πολεμά Μακεδονία και Ορθοδοξία!

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β¨

Μέσα στον Τάφο που είναι ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, βρέθηκε μέσα σε μαρμάρινη σαρκοφάγο, η χρυσή λάρνακα με τα οστά του νεκρού, τα οποία όταν «αρμολογήθηκαν» στην ανασύνθεση του σκελετού, έδειξαν με βεβαιότητα την ταυτότητα του νεκρού βασιλέα:

 

Ένα τραύμα στο δεξί μάτι – ο Φίλιππος είχε τραυματιστεί σοβαρά από βέλος στο μάτι κατά την πολιορκία της Μεθώνης - ένα πόδι που έδειχνε τη δυσκολία βαδίσματος,

«έγραψαν» το όνομα που ο Ανδρόνικος από την αρχή είχε εννοήσει! Ο νεκρός ήταν ο Φίλιππος Β΄! Ο πατέρας του Μεγαλέξανδρου!

 

Ακόμα και ένα ζευγάρι περικνημίδες που βρέθηκαν, ήταν η μία κοντύτερη της άλλης, δηλαδή ήταν του Φιλίππου Β΄, που ως γνωστόν κούτσαινε…

 

Ακόμα υπάρχουν οι αναφορές  του Διοδώρου που γράφει ότι ο Αλέξανδρος έκανε με κάθε επιμέλεια την ταφή του πατέρα του, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, αλλά και του Ιουστίνου, που επίσης υποστηρίζει ότι η κηδεία του Φιλίππου έγινε στις Αιγές (Βεργίνα) και τα λείψανα του βασιλιά τοποθετήθηκαν  σε τύμβο, όπου κάθε χρόνο γινόταν ειδικές θρησκευτικού τύπου τελετές!!!

 

Επομένως αναμφισβήτητα ο Τάφος και τα οστά - που δεν αφήνονταν να καίγονται κατά το κάψιμο του σώματος στην πυρά – είναι του Φιλίππου Β΄!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

«ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝ ΕΧΩ ΚΛΕΨΕΙ»

 Μετά τις νηφάλιες και ενωτικές επισημάνσεις του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, που υποστήριξε πώς δεν είναι δυνατόν  να είναι ιδιοτελώς λερωμένα τα χέρια που κρατούν το ΑΓΙΟ ΦΩΣ και την αναγκαστική αναπροσαρμογή της στάσης της Κυβέρνησης,  που τουλάχιστον έστειλε στα Ιεροσόλυμα έναν έστω Υφυπουργό της – πράγμα αδιανόητο μέχρι πριν λίγο καιρό – αναβαθμίζεται συνεχώς η θέση του Πατριάρχη Ειρηναίου, ο οποίος αξιώθηκε και φέτος να λάβει με Θείο Θαύμα και πάλι το ΑΓΙΟ ΦΩΣ εξ ουρανού, προς στήριξη και φωτισμό της απανταχού Ορθοδοξίας!!!

 

ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Οι δεκάδες πιστοί που καταφθάνουν στα Ιεροσόλυμα, θεωρούν χρέος τους να υπερασπιστούν τον Έλληνα Πατριάρχη, που δέχτηκε δυστυχώς, όπως στηλιτεύσαμε, τα πικρά Ελλαδικά βέλη, ενώ άρχισε να διαφαίνεται η σκόπιμη, εχθρική στάση του Ισραηλινών κύκλων, που διάλεξαν τη Μεγάλη Παρασκευή για να δημοσιεύσουν σε τοπική εφημερίδα αντίγραφα συμβολαίων που φέρουν την υπογραφή Παπαδήμα!!!

 

Η σκοπιμότητα ήταν προφανής! Να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο Πατριάρχης στους πιστούς του, λίγες ώρες πριν μπροστά τους προσευχηθεί για την θαυματουργική αφή του Αγίου Φωτός!!!

 

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Αναβαθμισμένος λοιπόν ο Παναγιώτατος, ξέσπασε μπροστά σε πιστούς και σε κάμερες, καταγγέλλοντας σκοτεινά κέντρα που πολεμούν το Πατριαρχείο, ως και κάποια «σκουλήκια και σκουπίδια» που έφτασαν να αμφισβητούν του Άγιο Φως για να αμφισβητήσουν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων!!!

Και απευθυνόμενος στους πιστούς που τον άκουγαν με προσοχή φώναξε «να μου κοπούν τα χέρια αν έχω κλέψει εγώ»!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Noiazomai.agrino.org

Noiazomai.tripod.com

 

Σύνταξη ύλης

Noiazomai-news@lycos.com

 

Επικοινωνία

Noiazomai@msn.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΤΑ ΥΜΙΑ (ΛΙΜΝΙΑ ή ΙΜΙΑ ή ΚΑΡΔΑΚ) ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΡΗΤΑ & ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΩΝ ΥΜΙΩΝ    ΚΑΡΥΔΑΚΙΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ!!!

   Tα επεισόδια που δημιουργούν οι Τούρκοι στα Ύμια, τα έχουν ξαναπραγματοποιήσει 75 χρόνια πριν, όταν διεκδικούσαν νησίδες & βραχονησίδες από την Ιταλία, που τότε κατείχε τη Δωδεκάνησο!

 

   Οι δύο χώρες συμφώνησαν μάλιστα να πάνε στη Χάγη (!!!) αλλά προέκυψε στο μεσοδιάστημα συμφωνία που καθόρισε επακριβώς ποια νησιά, νησίδες και βραχονησίδες θα ανήκουν στη μια ή την άλλη κυριαρχία, αρχικά για την περιοχή Καστελορίζου και στη συνέχεια για όλη τη Δωδεκάνησο. Η συμφωνία εκείνη κατέληξε νομικά στο Πρωτόκολλο της Άγκυρας που υπεγράφη επισήμως από τις δύο χώρες στις  28 Δεκεμβρίου 1932! Μεταγενέστερα δηλαδή από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923!

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ

   Οι Τούρκοι σήμερα, επικαλούνται δολίως τα άρθρα 6 & 12 της Συνθήκης της Λωζάνης, που ορίζουν κατ΄ αυτούς πως όποιο τάχα νησί είναι εντός τριών μιλιών από τις Μικρασιατικές ακτές, ανήκει στην Τουρκία

 

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ 1923

   Τι γράφει όμως επακριβώς το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης;

  «Εκτός αντιθέτου διατάξεως της παρούσης Συνθήκης, αι νήσοι, αι κείμεναι εις μικροτέραν απόστασιν των τριών μιλλίων της ασιατικής ακτής, παραμένουσι υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν».

 

ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 15

   Αυτό το «εκτός αντιθέτου διατάξεως της παρούσης Συνθήκης…» το παραλείπουν οι Τούρκοι στις αναφορές τους. Γιατί άραγε;  

   Διότι υπάρχει άλλη συγκεκριμένη διάταξη-άρθρο της ίδιας Συνθήκης της Λωζάνης, που αναφέρει ρητώς, με την υπογραφή της ίδιας της Τουρκίας, ότι:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

 «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά»

 

Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ

  Σχεδόν 200 χρόνια μετά την προφητεία αυτή και ενώ επιβεβαιώθηκε ότι οι Τούρκοι έφυγαν - μετά τους απανωτούς εθνικούς αγώνες της Ελευθερίας - κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τα «Εξαμίλια»!

 

   Στο Άγιο Όρος όμως της ευλογημένης Μακεδονίας μας, με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος και επειδή επίκειται το γεγονός, ο φωτισμένος Γέροντας Παΐσιος, έλυσε το αιώνιο μυστήριο και εξήγησε ότι τα αινιγματικά Εξαμίλια, είναι τα έξι μίλια των χωρικών μας υδάτων!!!

 

   Στις συγκεκριμένες παραβιάσεις των Υμίων από την Άγκυρα, - χρόνια μετά την κοίμησή του - οι Τούρκοι μπήκαν τοπικά μέσα στα ελληνικά εξαμίλια, δηλαδή μέσα στην ελληνική ζώνη των έξι μιλίων που υπάρχει ως εθνικό, απαραβίαστο έδαφος γύρω από κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα μας! Και έπεται συνέχεια…

  

ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ

   Δικαίωμα διεθνές της Ελλάδος και κάθε χώρας είναι η επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια, που όσο δεν ασκείται, τόσο οδηγεί σε μια συνεχή κλιμάκωση των τουρκικών διεκδικήσεων και προκλήσεων και αποθρασύνουν ακόμη και τους πιο ήπιους και άτολμους Τούρκους πολίτες και πολιτικούς!

   «Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί των κάτωθι απαριθμουμένων νήσων, τουτέστι της Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσσου, Τήλου, Νισύρου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψούς, Σύμης και Κω, των κατεχομένων νυν υπό την Ιταλίαν και των νησίδων των εξ  αυτών εξαρτωμένων, ως και της νήσου Καστελλορίζου»!!!

   Πρόκειται για το ΑΡΘΡΟ 15 της Λωζάνης, που αποτελεί αντίθετη διάταξη του άρθρου 12!!!

   Και ως είναι φανερό, με το άρθρο 15, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ!!!

 

75 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ,

ΤΑ …ΙΔΙΑ

    Η Τουρκία μετά τη Λωζάνη, πονηρά σκεπτόμενη, θέλησε να επωφεληθεί του άρθρου 12 και να πάρει «ιταλικές» βραχονησίδες υπό την κυριαρχία της. Δημιουργούσε και τότε αμφισβητήσεις, προσπάθειες κατάληψης, επεισόδια και «γκρίζες ζώνες»!!! Πρόκειται για συμπεριφορά «καρμπόν»!!!

   Επειδή όμως η Ιταλία αντιδρούσε σθεναρά επικαλούμενη και το άρθρο 15, συμφώνησαν οι δύο χώρες να προσφύγουν στη Χάγη, αλλά επήλθε εν τω μεταξύ συμφωνία.

 

ΙΤΑΛΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 1932

  Έτσι, οι ίδιοι οι Τούρκοι υπέγραψαν τη συμφωνία καθορισμού κυριότητας των νησίδων της Δωδεκανήσου, καθορίζοντας ονομαστικά και σαφέστατα τα όρια και την κυριότητα.

 

   Το Πρωτόκολλο που υπεγράφη καθόριζε δια 37 σημείων την οροθετική γραμμή μεταξύ Δωδεκανήσων (από Ρόδο και πάνω) και Μικρασιατικής

 

Ακτής, ώστε τα εκατέρωθεν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες να ανήκουν ξεκάθαρα στην εντεύθεν ή εκείθεν κυριότητα!

 

ΤΑ «ΚΑΡΝΤΑΚ» ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

   Στο Πρωτόκολλο εκείνο, που υπογράφηκε παρουσία και συναινέση Τούρκων Πλοιάρχων του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονος, καθορίζεται η οροθετική γραμμή στο σημείο 30 ως εξής:

   «Εις το ήμισυ της αποστάσεως μεταξύ Καρντάκ (Ρκς) και Κάτο Ι. (Ανατολίας)»!  

  Πράγμα που σημαίνει ξεκάθαρα ότι εφόσον η γραμμή είναι στη μέση της αποστάσεως μεταξύ Καρντάκ και νησίδας Κάτο, τότε τα Καρντάκ ανήκουν στο κράτος που έχει τα Δωδεκάνησα, ενώ η Κάτο στο κράτος που έχει τη Μικρασία!!!

 

   Άρα, με την υπογραφή των Τούρκων, τα Καρντάκ -Καρυδάκ - Καρυδάκια των Ελλήνων Μικρασιατών, τα Ύμια ή Ίμια ή Λιμνιά, ανήκουν ξεκάθαρα και ονομαστικά τότε μεν στην Ιταλία, από το 1947 δε στην Ελλάδα, αφού με το άρθρο 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων (Β΄ Παγκόσμιος) τα Δωδεκάνησα εκχωρούνται οριστικώς και πλήρως στην Ελλάδα, χωρίς να αφαιρεθεί ούτε ένας βράχος, αφού δεν υπάρχει καμιά σχετική αναφορά για οιαδήποτε παραχώρηση των Ιταλών προς την Τουρκία(!!!).

 

ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΡΙΣΙΩΝ 1947

   Συγκεκριμένα στο άρθρο 14, παράγραφος 1, αναφέρεται ρητά:

   «Η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμουμένας, ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον, Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λιψόν, Σύμην, Κω και Καστελλόριζον, ως και τας παρακειμένας νησίδας»!!!

παροιμίες >   Η Μακεδονία δεν ξεχνά τι σημαίνει λεβεντιά!                       ρητά >  ΥΜΙΟΝ ΒΕΛΟΣ

ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (ΜΚ) ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

ΑΥΤΟ - ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ  …ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

   Το όχημα αυτό διασχίζει απ΄ άκρου εις άκρου την Ελλάδα! Χρησιμοποιεί τα πλοία των  Μινωικών Γραμμών και του Αγούδημου, μπαίνει και κυκλοφορεί μέσα στην ίδια την Μακεδονία μας, προπαγανδίζοντας το (ΜΚ) κρατίδιο των Σκοπίων και δεν υπάρχει κανείς, μα κανείς να το σταματήσει!!! Δεν υπάρχει πολιτική βούληση, δεν υπάρχει αστυνόμευση, δεν υπάρχουν τελωνεία, δεν υπάρχει φιλότιμο;

 

ΕΩΣ ΕΔΩ!

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ!

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και του ΟΝΟΜΑΤΟΣ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και πινακίδες Σκοπίων! ΕΩΣ ΕΔΩ!!!

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Όλη αυτή η εγκατάλειψη, η κυβερνητική πρόθεση αναγνώρισης των Σκοπίων με την ελληνική ιστορική ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», η μη αντίδραση ούτε καν εκείνων που στο παρελθόν πρωταγωνίστησαν στον αγώνα των ταυτοτήτων και της Κύπρου, δημιουργούν ευρεία και βαθειά αγανάκτηση στις μεγάλες μάζες του ισχυρού πάντα ποιοτικά, πνευματικά και οικονομικά Μακεδονικού Ελληνισμού, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει τη συζήτηση για πολιτική κίνηση (κόμμα) των απανταχού Μακεδόνων και την κάθοδό τους άμεσα και πανηγυρικά στην πολιτική ζωή και τις εκλογές, ώστε να πέσουν οριστικά οι μάσκες και να δοθεί ασυμβίβαστη διέξοδος σε όλα τα χρόνια εθνικά και κοινωνικά προβλήματα! Το μεγάλου ατού του υπό συζήτηση σχηματισμού, στον οποίο αναμένεται λογικά να προσχωρήσουν εάν τελικά αποφασιστεί και εν ενεργεία βουλευτές, είναι το τεράστιο ρεύμα των ασυμβίβαστων νέων της Ελλάδας και της Ομογένειας!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

***

 

ΟΧΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΝΑΔΑ

«Εκ μέρους των μελών της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά   εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την απαράδεκτη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης να επιδιώκει από την κυβέρνηση  του σκοπιανού κράτους να  αποδεχθεί πρόταση  του  μεσολαβητή του ΟΗΕ  M. Nimitz για το όνομα «Republika Makedonija- Skopje

 

    Ο Ελληνισμός του Καναδά, με πρωτοπόρους τους Μακεδόνες, διεξήγαγε έναν αγώνα και επέτυχε την αποτροπή αναγνώρισης  του σκοπιανού κράτους, από την Καναδική  Κυβέρνηση, ως «Μακεδονία»…

 

  …Προφανώς όμως  ορισμένοι από τους πολιτικούς ηγέτες  τότε δεν συμμερίζονταν τις ανησυχίες μας για τον σφετερισμό του ονόματός μας και την χρησιμοποίησή του ως αιχμή του δόρατος για την προώθηση του σκοπιανού αλυτρωτισμού και την προώθηση του      οράματος της «Μεγάλης   Μακεδονίας» στη νεολαία τους με  σχολικά βιβλία.    

    Κάποιος Πρωθυπουργός μας, είπε ότι το θέμα του ονόματος θα ξεχαστεί σε δέκα χρόνια, αργότερα δε ( Ιούλιο 1997) κάποιος Υπουργός  Εξωτερικών δήλωσε σε εφημερίδα  των ΗΠΑ ότι αυτό δεν είναι θέμα ουσίας.

   Με τη νοοτροπία αυτή  φτάσαμε στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση !

   Μαζί με την απογοήτευσή μας εκφράζουμε και τις ανησυχίες μας  για το προτεινόμενο όνομα, το οποίο περιέχει τον όρο «Μακεδονία», έστω και αν είναι στη σλαβική γλώσσα…

   Ποιος μπορεί να εγγυηθεί, ότι οι σκοπιανοί με βάση το όνομα «Μακεδονία» δεν θα χρησιμοποιούν το επίθετο «Μακεδονικός/ή», για τον προσδιορισμό της εθνότητάς τους, της γλώσσας τους κτλ., και δεν θα τα χρησιμοποιούν  και πάλι για να προωθούν  τους  αλυτρωτισμούς    τους;……

ΠΑΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΝΑΔΑ

Χ. Μουτουσίδης              Π. Γ. Τζήμας               Δ. Ι. Γιαντσούλης

     Πρόεδρος                Αναπληρωτής                 Αντιπρόεδρος»

 

***

ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΗΠΑ

   Με ασυμβίβαστη επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια, η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής ζητά να εκπροσωπηθεί και αυτή στην ενδεχόμενη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για την πρόταση Νίμιτς!

   «Οι άοκνοι αγώνες εξηκονταετίας της Παμμακεδονικής ΗΠΑ καθώς και άλλων αδελφών Παμμακεδονικών οργανώσεων της διασποράς μας επιτρέπει να ζητήσουμε με τον προσήκοντα σεβασμό και αίσθημα ευθύνης να προσκαλέσετε στην εν λόγω σύσκεψη και τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ. Θεωρούμε αδιανόητη την έλλειψη παρουσίας εκπροσώπου του ελληνισμού της διασποράς από αυτό το ιστορικό Συμβούλιο στο οποίο πρέπει κατά το ελάχιστο να ακουστεί και η γνώμη των Μακεδόνων εκτός συνόρων του εθνικού κέντρου»!!!

 

ΠΡΩΙΟΣ: «ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ»

   Εν τω μεταξύ, στη μεγάλη δραστηριότητα της Παμμακεδονικής Αμερικής, που συνδιοργάνωσε με το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο και ειδική, βαρύνουσα ημερίδα για τη Μακεδονία μας στο Κογκρέσο με παρουσία ακαδημαϊκών προσωπικοτήτων και πολλών Αμερικανών Βουλευτών, πρέπει να προστεθεί η κρυστάλλινη, ιστορική για την αντίστασή της δήλωση του Προέδρου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Πρώιου, που τόνισε ότι:

    «Οι θέσεις μας είναι αμετάκλητες και ουδείς μπορεί να τις επηρεάσει ή να μας εκπροσωπήσει σ’ αυτές»!!!

          

ΕΝΩ Η ΑΘΗΝΑ ΚΩΦΕΥΕΙ

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!!!

ΤΖΑΦΕΡΙ

   Την εκτίμηση ότι τα Σκόπια θα χάσουν τελικά τη μάχη για το όνομα στη διεθνή επιστημονική σκέψη υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών" (DPA), Αρμπέν Τζαφέρι!

 

ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ

   ΤΩΡΑ τι να πεις κανείς για τους «αρμοδίους» στην Αθήνα, που κάνουν τα πάντα εδώ και δέκα – δώδεκα χρόνια ώστε να υπονομεύσουν τον δίκαιο Πανεθνικό Αγώνα του απανταχού Ελληνισμού! Ας ρωτήσουν και τον Κίσσινγκερ, που αν και μέγας πολέμιος των ελληνικών θέσεων και δικαίων, εν τούτοις η στοιχειώδης παιδεία του τον υποχρέωσε να ομολογήσει στο παρελθόν δημόσια ότι «η Ελλάδα έχει δίκαιο για τη Μακεδονία»!!!

***

ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΠΟΓΚΡΟΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΤΣΑΛΚΑΣ !!!

   Είκοσι πέντε χωριά των Ελλήνων στην περιοχή της Τσάλκας Γεωργίας, με πάνω από 2.000 ομογενείς δέχονται από τις αρχές του χρόνου τρομακτικές επιθέσεις από ομάδες Ατζέρων, με στόχο την τρομοκράτηση, εκδίωξη των Ελλήνων και αρπαγής των περιουσιών τους!

 

   Η κινητοποίηση του ΣΑΕ και η προσωπική παρέμβαση και ενδιαφέρον του Άντριου Άθενς, συνεπικουρούμενη από την καθυστερημένη και ολιγόψυχη αντίδραση της Ελλαδικής πλευράς, κατάφεραν να αποσπάσουν υποσχέσεις από τη Γεωργία, που δυστυχώς είναι μόνο υποσχέσεις, ενώ χρειάζονται μάλλον ειδικές ένοπλες δυνάμεις για την προστασία του ελληνικού πληθυσμού, που έχει περάσει από τη στυγνή Σοβιετική τυραννία, στην Αζέρικη ένοπλη τρομοκρατία!

    Άλλωστε και στο πασχαλινό του μήνυμα ο Άντριου Άθενς δεν παρέλειψε να αναφερθεί ειδικά στη σταύρωση του Ελληνισμού της Τσάλκας!

 

   Η Ελλαδική Κυβέρνηση έπρεπε ήδη να είχε στείλει «ειδικούς παρατηρητές» ώστε να έχει συνεχή ροή διαβαθμισμένων πληροφοριών για άμεση και καίρια αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου…

   Επίσης θα έπρεπε με κάθε δημοσιότητα να τεθεί το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φαντάζεστε τι θα γινόταν εάν κινδύνευε γαλλική ή γερμανική ή αγγλική μειονότητα σε παρόμοια χώρα;

***

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΕΠΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ «ΛΑΪΚΟΙ ΒΑΡΔΟΙ»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΓΕΡΑΜΑΝΗ

   Με σπάνιες γνώσεις και ήθος, με ανθρωπιά και βαθιά αγάπη για το ελληνικό του λαού μας τραγούδι, το τραγούδι που βγαίνει από την καρδιά, από τα βάσανα, από τον πόνο και το μόχθο, από τη ζωή ανθρώπων που πάλεψαν και βασανίστηκαν, έχοντας αξίες και ιδανικά τα οποία κάναν τραγούδι - το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, το περίτεχνο και σπάνιο πια είδος της αγνής λαϊκής μουσικής - ο δημιουργός των «Λαϊκών Βάρδων», της θρυλικής εκπομπής που έβγαινε από την ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο μέσω των Βραχέων Κυμάτων, ο Πάνος Γεραμάνης, ο παντογνώστης των 45 στροφών, έπαψε να βρίσκεται ανάμεσά μας!

   Καθώς οδηγούσε τα βήματά του στην επίγεια Εκκλησιά, στην όμορφη Πάργα, ο καλός Θεός θέλησε να τον πάρει για πάντα στην ουράνια Εκκλησία, όπου έχουν αιώνια θέση όλοι οι αγνοί, ταπεινοί και δίκαιοι χριστιανοί.

   Κι ίσως εκεί, κοντά σε όσους αγάπησε, ίσως εκεί κοντά συναντήσει και πάλι το Στέλιο και τους άλλους, που με τα τραγούδια τους διαπαιδαγώγησαν ολόκληρες γενιές Ελλήνων, θυμίζοντας πάντα το Θεό, την Παναγιά, τη δικαιοσύνη, την πατρίδα, την αγάπη, το φιλότιμο και την αρετή!

   Και σίγουρα θα ανταμώσει με πολλούς μετανάστες, που φεύγοντας σε δύσκολα χρόνια για τον τόπο, πέρναν μαζί τους την ευχή της μάνας, την εικόνα της Παναγιάς και το δισκάκια του Καζαντζίδη. Αυτά που μαζί με τα άλλα αγνά λαϊκά τραγούδια έπαιξαν ένα μεγάλο εθνικό, κοινωνικό και ενωτικό ρόλο, διατηρώντας και κρατώντας την Ελληνική Γλώσσα στα πέρατα του κόσμου, σε αντίθεση με τη σημερινή θλιβερή κατάντια, της εκπροσώπησης της «Ελλάδας» με ξένη γλώσσα σε Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού…

 

   Θα μου μείνει μάλιστα αξέχαστη μια εκπομπή του, που είχε καλεσμένο τον αφανή  ιδιοκτήτη μιας άγνωστης δισκογραφικής εταιρείας που βγάζει ακόμη λαϊκό τραγούδι. Ο άνθρωπος που είχε καλεσμένος ο Πάνος, της εταιρείας δίσκων «Αθηναία» αν θυμούμαι καλά, ήταν από μόνος του μια συγκλονιστική ιστορία ζωής, αφού όπως είχε εξομολογηθεί είχε χάσει το φως του, παίζοντας σαν παιδί με κάτι πράγματα που βρήκε μέσα στο χώμα. Τα πράγματα εκείνα ήταν χειροβομβίδες, απομεινάρια του Πολέμου, που έσκασαν και τον χτύπησαν μέσα στα μάτια! Κι αυτός ο άνθρωπος, που μόνο ο Πάνος Γεραμάνης μπορούσε να βγάλει, είχε φτιάξει μια μικρή δισκογραφική εταιρεία, με μοναδικό όπλο την αγάπη του για το λαϊκό τραγούδι, αντιπαλεύοντας με τα μεγαθήρια των πολυεθνικών και το στάρ σύστεμ! Τέτοιες ήταν οι εκπομπές του Πάνου! Τέτοιος ήταν ο αγώνας του!

 

   Ως άνθρωπος του Ραδιοφώνου, ως παλαιός συνεργάτης ΕΡΤ και των υπέροχων  Βραχέων Κυμάτων του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας, ως ένας πιστός φίλος του γνήσιου ελληνικού τραγουδιού και ταξιδιώτης των ξενιτεμένων Ελλήνων, εκφράζω μαζί με το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ τη θλίψη για το τεράστιο και μη αναπληρωτέο κενό, που αφήνει πίσω του ο Πάνος Γεραμάνης.

   Οι εκπομπές του δεν πρέπει να σταματήσουν. Μπορούν να ακουστούν και να ξανακουστούν για άλλα 15 ή και 105 ακόμη χρόνια! Είναι στοιχειώδη υποχρέωση και καθήκον της ΕΡΤ!

Κωνσταντίνος Κάλφας

 

***

 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

στο πλευρό του πολιτισμού

&

του Παγκόσμιου Ελληνισμού

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 

ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 take my poll at:
htmlGEAR.com

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ > ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ > ΕΛΛΗΝΙΚΑ (WINDOWS)

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com