WE ARE GREEKS – WE ARE MACEDONIANS – MACEDONIA IS GREECE

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ - Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

 

εφημερίδα 25

ΠΡ.ΦΥΛ. 25, 24, 23, 22,  21 20, 19, 18,

 

Απρίλιος 2005 μ.Χ.

17, 16, 14, 13 12, 11, 10, 9, 8,

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ              ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ              ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ              ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ            ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΝΤΟΛΗ : 80 % ΝΑΙ  ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!! 

 

 

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΛΕΕΙ ΑΠΟ

ΤΑ … ΚΟΜΜΑΤΑ

Απογοητεύει ο συμπαθής και ευγενής κατά τα άλλα Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς στις δύσκολες ώρες που περνά η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, λόγω της κυβερνητικής πρόθεσης να αναγνωρίσει τα Σκόπια με όνομα που θα εμπεριέχει τον ελληνικό όρο «Μακεδονία» και έχει εξοργίσει τον Ελληνισμό σε ολόκληρο τον κόσμο, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!!!

 

Η δικαιολογία του Δημάρχου είναι κατ΄ άλλους αστεία και κατ΄ άλλους  επικίνδυνη, διότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστήριξε το πρωτοφανές, ότι δηλαδή δεν προχωρά λέει σε συλλαλητήριο «ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»!!!

 

ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; Τον κόσμο που είναι σύμφωνα με όλες τις Δημοσκοπήσεις και όλες τις συζητήσεις και όλες τις ενδείξεις είναι ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΣ;

 

Δεν ξέρει ο κύριος Δήμαρχος ότι ο ίδιος αυτός κόσμος έκανε τα περίφημα παλιά συλλαλητήρια;

 

Διχάστηκε τότε ο κόσμος;

 

Ο κ. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, ο μακαριστός Μητροπολίτης ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ Β’, ΔΙΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ;

 

ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ που μαζεύτηκαν στα συλλαλητήρια, ήταν διαιρεμένος κόσμος;

 

Οι αμέτρητες οργανώσεις, σύλλογοι, προσωπικότητες, που υπέγραψαν τα ψηφίσματα των Συλλαλητηρίων, ήταν διαιρεμένος κόσμος;

 

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ!

 

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ…

Αλλά ο Δήμαρχος δεν είπε μόνο αυτά τα πρωτοφανή. Είπε πως θα κάνει συλλαλητήριο μόνο εάν συμφωνήσουν τουλάχιστο τα δύο μεγάλα κόμματα!!!

 

ΜΑ ΕΙΝΑΙ δυνατόν ποτέ να συμφωνήσει το ένα κόμμα με το άλλο, να κάνουν εθνικό συλλαλητήριο;

 

Πότε έγινε αυτό;

Είναι δυνατόν το κόμμα της Κυβέρνησης να στραφεί κατά της Κυβέρνησης;

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

 

ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

 

Υπάρχει ΤΟΠΙΚΗ Αυτοδιοίκηση ή δεν υπάρχει;

 

Μας φταίει ύστερα η Αθήνα ή ο εαυτός μας;

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ή ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ;

 

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ;

 

ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ και ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ!

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΘΑΡΑ:

ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ & ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ;

 

ΟΧΙ; ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ!

 Και σε κάθε περίπτωση περιμένουμε να βαδίσει την έντιμη οδό των πολιτικών ανδρών… Ακόμα και με ακάνθινο στέφανο!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

  Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το Παγκόσμιο ηλεκτρονικό ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ, σχετικά με τις τελευταίες, θλιβερές εξελίξεις στο ζήτημα της υφαρπαγής της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ, στους ΜΑΘΗΤΕΣ όλων των βαθμίδων και τους ΓΟΝΕΙΣ τους, το σχεδιαζόμενο έγκλημα της πολιτισμικής μας ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ και ζητεί την καθολική κινητοποίηση του Παγκόσμιου Ελληνισμού, για την πραγματοποίηση ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ και δημιουργία  ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

 

   Το Νοιάζομαι καταγγέλλει ότι η ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια" σημαίνει "Δημοκρατία της Ελλάδας - Σκόπια"! Διότι το Μακεδονία, όπως και το Αττική, όπως και το Κρήτη είναι ταυτόσημα και ομοούσια με το Ελλάδα!!!

 

   Στην πρόταση Νίμιτς, προβλέπεται η διατήρηση του ονόματος "Δημοκρατία της Μακεδονίας" τόσο στο σύνταγμα και στα έγγραφα των Σκοπίων, όσο και στις διμερείς και μη διεθνείς σχέσεις τους, πράγμα που ισοδυναμεί εάν υιοθετηθεί, με Ελληνική και Παγκόσμια αναγνώριση και Αποδοχή του σφετερισμού της Ιστορικής και Πολιτισμικής, Γεωγραφικής και Φιλοσοφικής κοιτίδας του μεγάλου βόρειου Ελληνικού πολιτισμού!

περισσότερα

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Noiazomai.agrino.org

Noiazomai.tripod.com

 

Σύνταξη ύλης

Noiazomai-news@lycos.com

 

Επικοινωνία

Noiazomai@msn.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΚΩΣΤΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ - ΣΤΟΧΑΣΟΥ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ!

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΛΕΨΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ

   O παππούς του Πρωθυπουργού, ο Γεώργιος Καραμανλής από την Πρώτη Σερρών, ένα χρόνο πριν αρχίσει ο ένοπλος Μακεδονικός Αγώνας ήταν Δάσκαλος και ταυτόχρονα απόστολος του αγώνα της Μακεδονικής Ελευθερίας, ενταγμένος σε οργανώσεις που πολεμούσαν Τούρκο κατακτητή και τον Βούλγαρο άρπαγα κομιτατζή!

 

 Γι΄ αυτό το λόγο οι Τούρκοι του απαγόρευσαν να διδάσκει, επειδή γέμιζε με τη δύναμη της Ιστορίας και της Ελευθερίας τις ψυχές των Ελληνόπουλων και των υπόδουλων Ελλήνων της Μακεδονίας!

   Ο δάσκαλος Γεώργιος Καραμανλής στη σκλαβωμένη Μακεδονία, ήταν ότι και η δασκάλα Ελένη Φωκά στη σκλαβωμένη Κύπρο…

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

 Στα χρόνια του Ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα, το σπίτι του Γεωργίου έγινε αποθήκη οπλισμού των Ελληνικών Ανταρτικών Σωμάτων, πράγμα που εξόργισε τους Τούρκους, οι οποίοι και τον συλλαμβάνουν και τον κλείνουν στις φυλακές, ευτυχώς για λίγο, διότι δόθηκε μετέπειτα γενική αμνηστία από τους Νεότουρκους…

 

Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ

 Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

Μιχαήλ Μελά (Δημάρχου Αθηναίων ο οποίος βοήθησε και τον ίδιο τον Άγιο Νεκτάριο!) λίγο πριν ξεκινήσει για τη Μακεδονία:

 

 «Κάθημαι ολίγην ώραν παρά το μνήμα του. Αισθάνομαι την ψυχήν του πολύ κοντάν μου. Ενθυμούμαι με πόσην φωτιά αγαπούσε αυτός την Πατρίδα. Ενθυμούμαι ότι ωρκίσθην επί του φερέτρου του να αποθάνω εν ανάγκη υπέρ αυτής... »

 

 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

«…αν χαθή η Μακεδονία, βαρύτατο θα είναι το πλήγμα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία»

Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, 1924 – 1994, εκδόσεις Άθωνας.

Πολέμου, οι Βούλγαροι εισβάλουν και καταλαμβάνουν την περιοχή των Σερρών. Ο Γεώργιος Καραμανλής, που εν τω μεταξύ είχε διορισθεί από τον Επίσκοπο Δράμας Επικεφαλής της Επιτροπής Απελευθέρωσης του Παγγαίου,  συλλαμβάνεται και πέφτει στα χέρια των προαιώνιων εχθρών, των σφετεριστών της Μακεδονίας!

   Οι Βούλγαροι τον μεταφέρουν σιδεροδέσμιο στη Βουλγαρία, κρατώντας τον όμηρο για 18 μήνες, μέχρι το τέλος του Πολέμου, γεμίζοντας με αγωνία  και ανησυχία τους δικούς του, πίσω στην τόσο τυραννισμένη Μακεδονία!

 

ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ

   Για αυτή την εθνική δράση και την αιχμαλωσία του, του απονεμήθηκε μετά θάνατον το ΜΕΤΑΛΛΙΟ του ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ, ως επάξια αναγνώριση των μεγάλων και

ισχυρών του υπηρεσιών και αντιστάσεων για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας!

 

   Ο παππούς του Πρωθυπουργού, ο δάσκαλος Μακεδονομάχος ο φυλακισμένος από Τούρκους και Βουλγάρους,  αυτός που έδωσε τη ψυχή του για τη Μακεδονία, με τη ζωή του και τους αγώνες του, είπε το παντοτινό του ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟ ΟΧΙ σε κάθε σφετερισμό Βουλγαρικό ή νεοΣκοπιανικό!

 

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

   Ο Πρωθυπουργός, ας θυμηθεί την ιστορία του, ας θυμηθεί τον παππού του, ας σκεφθεί τον γκρεμό που τον παρασύρουν, ας κοιτάξει στα μάτια τον παππού  και ας νιώσει τι εστί Μακεδονία!

   Και ας καταλάβει ότι ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ θα αντισταθούν έως εσχάτων! Όπως και ο Γεώργιος Καραμανλής, που μας δείχνει το δρόμο!

 

παροιμίες >  Η Μακεδονία όταν πονά, γεννάει Αλεξάνδρους!                                ρητά >  Στων Υμίων τη ράχη…

ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μετά τους κεραυνούς των ΟΧΙ από την Παμμακεδονική της Αμερικής και τη στήριξή της από το Εθνικό Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο, ακολούθησαν και άλλα μεγάλα και ιστορικά ΟΧΙ από την Παμμακεδονική Ευρώπης και τις Παμμακεδονικές της Αυστραλίας, καθώς και των ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!

 

ΟΧΙ  ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ - ΕΚΘΕΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  Ως ομολογία της αποτυχίας των 13 ετών διαπραγματεύσεων, αφού κατέληξαν από εκεί που ξεκίνησαν, χαρακτηρίζει η Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης την αποδοχή της πρότασης- λύσης του Ειδικού μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας- Σκόπια», στην σλαβική της έκδοση.

 

   «Η ονομασία αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων, αλλά άτακτης υποχώρησης της τελευταίας στιγμής», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Παμμακεδονική Ένωσης Ευρώπης, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Δρ. Π. Τσορμπατζόγλου. «Γιατί άραγε να χρειάζονταν τόσα χρόνια; Θα μπορούσαν εξαρχής να προσχωρήσουν στην λύση αυτή που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία και να μη περιπαίζουν τους Έλληνες περί σκληρών διαπραγματεύσεων και προάσπισης των εθνικών δικαίων.

 

  Ήταν άραγε αναγκαία 13 χρόνια για να αμβλύνουν τα αισθητήρια των Ελλήνων για να δεχτούν αυτό που «έπρεπε», αλλά ήταν αδιάφορο, κατά τον διεθνή παράγοντα; Ή μήπως ήταν επικοινωνιακά τόσο δύσκολο να βρεθεί ένας τρόπος υποχώρησης, και χρειάσθηκαν τόσα χρόνια για να προετοιμασθεί η Ελληνική συνείδηση και να αποδεχθεί «το μοιραίο»;

 

   Η Παμμακεδονική Ένωσης Ευρώπης θυμίζει τη θέση της που διατυπώθηκε σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 5 Νοεμβρίου του 2004 με την αφορμή της μονομερούς αναγνώρισης της FYROM ως «Μακεδονίας» από της ΗΠΑ, όπου μεταξύ άλλων τόνιζε:

 

  «Επιθυμούμε ακόμη να υπογραμμίσουμε, ότι το θέμα δεν έληξε κι η απόφαση των ΗΠΑ θα είναι πολιτικά μετέωρη όσο δεν αναγνωρίζεται και νομιμοποιείται από τον βασικό ενδιαφερόμενο την Ελλάδα. Καλούμε την Κυβέρνηση να δηλώσει ευθαρσώς δίχως υπεκφυγές και υποσημειώσεις ότι δεν αναγνωρίζει επ' ουδενί την μονομερή απόφαση των ΗΠΑ και να προχωρήσει στις δικές της πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του θέματος.

 

Στην κατεύθυνση αυτή θα έχει αμέριστη την στήριξη και συμπαράσταση της ομογένειας, διαφορετικά κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με την Αλήθεια, την Ιστορία και το φρόνημα του απανταχού Ελληνισμού. Η σταθερότητα των θέσεων μας αποδεικνύει την αλήθεια των επιχειρημάτων μας και για τον λόγο αυτό εμμένουμε, όχι «Μακεδονία» τα Σκόπια».

 

   «Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν κι οι ελπίδες για μια αξιοπρεπή διαπραγμάτευση διαψεύσθηκαν. Καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την πρόταση-λύση «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια», διότι πλήττει βάναυσα την συνείδηση ενός ολοκλήρου έθνους και δηλώνουμε ότι η απόφαση αυτή αφήνει την Κυβέρνηση έκθετη στα μάτια του Απανταχού Ελληνισμού, αλλά και της Ιστορίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης.

***

ΟΧΙ  ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ & ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

 

   Σε επιστολή της η Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας προς τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, εκφράζει την ειλικρινή οδύνη από το ενδεχόμενο η Ελληνική κυβέρνησή να αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια, ή με κάποιον γεωγραφικό προσδιορισμό.

 

«Αυτό στην ουσία δίνει στους Σκοπιανούς την ευκαιρία να διατηρούν εδαφικές, ιστορικές και πολιτιστικές διεκδικήσεις σε βάρος της κοινής πατρίδας όλων μας, της Ελλάδος», τονίζει η Ομοσπονδία. «Ο μακεδονικός Ελληνισμός και γενικότερα ο Ελληνισμός της Αυστραλίας φρονεί ότι η αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αποτελεί πολιτικό λάθος και εθνική τραγωδία για τον Ελληνισμό με απρόβλεπτες μακροχρόνιες συνέπειες».

 

Διερωτώμενη «ποιος μπορεί να αντέξει στην κρίση της ιστορίας», η Ομοσπονδία των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Αυστραλίας και γενικότερα οι Πανέλληνες της Ωκεανίας, δηλώνουν ότι παραμένουνε σταθεροί στις αρχικές τους θέσεις και στα πιστεύω, «διότι εξ αντικειμένου η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική», και ζητούνε από την κυβέρνησή σας να εναντιωθεί σε οποιαδήποτε τετελεσμένα γεγονότα επιχειρούν να επιβάλλουν τα όποια κέντρα λήψης αποφάσεων εκτός των ορίων της Ελλάδας.

 

Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης κ. Δ. Μηνάς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Λαλόπουλος.

***

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ  ΣΑΕ Β & Ν ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΙΜΙΤΣ

 

   Σε ανακοίνωσή του το ΣΑΕ Β & Ν Αμερικής, τάσσεται στο πλευρό της Παμμακεδονίκης και χαρακτηρίζει απαράδεκτη την πρόταση Νίμιτς καθώς περιέχει τον  όρο «Μακεδονία»:

   «Η  πρόταση  Νήμιτς  που  τίθεται  ως βάση διαπραγματεύσεων και περιέχει την ονομασία  «Νέα  Μακεδονία - Σκόπια» είναι εντελώς απαράδεκτη.  Ταυτόχρονα είναι εμφανές πως η προσθήκη «Σκόπια» δεν πρόκειται  στην  πράξη  να  χρησιμοποιηθεί.   Η  δε χρήση της ονομασίας στη σλαβική  της έκδοση θα ήταν δύσκολο να χρησιμοποιηθεί από αγγλόφωνους λαούς και επομένως σύντομα θα επανέλθει στο εύχρηστο όρο «Μακεδονία» αναφέρει η ανακοίνωση.

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

 Εν τω μεταξύ, την  Τρίτη  12  Απριλίου,  η  Παμμακεδονική  Ένωση  Η.Π.Α.  κατέθεσε  στο  Στέητ Ντηπάρτμεντ τις δεκάδες χιλιάδες σημαντικές υπογραφές που είχαν συγκεντρωθεί από  το  ΣΑΕ  Αμερικής  και  από  άλλους  φορείς,  ως διαμαρτυρία  για την πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων από την Αμερικάνικη ηγεσία με την ονομασία «Δημοκρατία της «Μακεδονίας»!

***

ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΑΛΛΑ… ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΩΣΕ  Η «ΦΙΛΙΑ»

 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΡΩΤΗΜΑ: Ο Πρωθυπουργός ήταν σε επαφή με το Μολυβιάτη; Ήξερε ο Μολυβιάτης ανά πάσα στιγμή τι συνέβαινε στα Ύμια;

 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ, ΕΙΧΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΤΟΙ!!!

 

Ο ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ ΟΜΗΡΟΣ, ΓΙΑ 26 ΩΡΕΣ, επιτρέποντας στους Τούρκους να χτίζουν προκλητικά τη «νομιμότητα» των διεκδικήσεών τους!

 

ΠΕΡΑΣΕ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ! ΑΦΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ CASUS BELLI, ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΝΤΙΑ!

 

ΕΠΡΕΠΕ Ο ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ, ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!!!

 

Σε δεύτερο στάδιο όφειλε να αποχωρήσει αμέσως, ενώ ο Πρωθυπουργός θα έδινε στην Αθήνα έκτακτη δήλωσή του στους ξένους συντάκτες, για την αντιευρωπαϊκή και εριστική συμπεριφορά της Άγκυρας! (Εν όψει του κρίσιμου Δημοψηφίσματος της Γαλλίας για ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ, όπου τεράστιο βάρος έχει η συζητούμενη ένταξη της Τουρκίας, θα προκαλούνταν άμεση και αναγκαστική ευρωπαϊκή κατανόηση και υποστήριξη στις δίκαιες ελληνικές θέσεις)!!!

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΕΑΝ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ!!! ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ, ανήμερα της Άλωσης της Ευρωπαϊκής & Χριστιανικής πάλαι ποτέ Κωνσταντινούπολης!!!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πού είναι ο κ. Βαληνάκης που έλεγε μετά την 17η Δεκεμβρίου, ότι έχουμε δήθεν πια ένα τηλεχειριστήριο και ελέγχουμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας…

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Με την παρούσα επιστολή αποσκοπούμε στο να σας διαβιβάσουμε προσηκόντως την βαθιά ανησυχία μας αναφορικά με τις διάφορες κρίσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός στην Κύπρο, στη Μακεδονία, στην Κωνσταντινούπολη /Ίμβρο/ Τένεδο, στη Βόρειο Ήπειρο και στο Αιγαίο. Μας θορυβεί ιδιαίτερα η διπλωματική δραστηριότητα που έχουν αναλάβει οι Μεγάλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών, αναφορικά με την Κύπρο και τα άλλα εθνικά ζητήματα.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  Θα θέλαμε να ζητήσουμε μια νέα διπλωματική στάση στο Κυπριακό, η οποία θα είναι συμβατή και υποστηρικτική των δηλωμένων στόχων και θέσεων του Προέδρου κ. Παπαδόπουλου…….

ΕΞΩΣΗ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΕΠΟΙΚΩΝ

  Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η χρονική στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να απαιτήσει από την Άγκυρα να αποσύρει όλες τις κατοχικές της δυνάμεις και όλους τους εποίκους από την Κύπρο ακριβώς όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής απαίτησαν την απόσυρση όλων των Συριακών στρατευμάτων από τον Λίβανο.

ΣΚΟΠΙΑ

 Υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα αναφορικά με επίσημες αλλαγές τίτλων κυρίαρχων κρατών τα οποία θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και στην περίπτωση των Σκοπίων. Οι Γάλλοι αρχικά είχαν αντίρρηση στη χρήση του ονόματος Μεγάλη Βρετανία, από την πλευρά του Λονδίνου, καθόσον φοβούνταν ότι οι Βρετανοί θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την επαρχία της Βρετάνης ως δική τους. Ένα Γαλλικό βέτο στην υποψηφιότητα του Λονδίνου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτό το όνομα οδήγησε στο να ενταχθεί η εν λόγω χώρα με το όνομα Ηνωμένο Βασίλειο.  Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες πίεσαν την Αυστρία να εγκαταλείψει τον επίσημο τίτλο "German Republic of Austria".

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΗΣ, ΙΜΒΡΟΥ, ΤΕΝΕΔΟΥ

  Επίσης, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας και στην δυσάρεστη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου. Η Ελληνική μειονότητα στην Τουρκία αριθμεί περί τα 1.500 έως 2.000 άτομα………… Ο ερχόμενος Σεπτέμβριος θα σημάνει την πεντηκοστή επέτειο των οδυνηρών ανθελληνικών διωγμών, οι οποίοι, με την κρατική υποστήριξη, κατέστρεψαν την Ελληνική παρουσία στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο…..

ΧΑΛΚΗ

    Πιστεύουμε ότι η άρνηση της Τουρκίας να καταστείλει τις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Πατριαρχείο ή η άρνησή της για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μια άρνηση της Ελλάδας να υποστηρίξει την αίτηση της Άγκυρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία παραμένει μια υπόθεση εν εξελίξει.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

   Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απαιτήσει από την Άγκυρα την επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στην Ελληνική Κοινότητα και την αποζημίωση όλων των σημερινών και πρώην Ελλήνων κατοίκων της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου για την περιουσία τους που έχει κατασχεθεί από το Τουρκικό κράτος. 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ

     Το Τουρκικό κράτος θα πρέπει να σταματήσει να εμποδίζει τη λειτουργία του Πατριαρχείου στο Φανάρι με το ν’ αναγνωρίσει τον «Οικουμενικό» χαρακτήρα του και το καθεστώς του ως «νομικό πρόσωπο / οντότητα» που θα του επιτρέπεται να μπορεί να κατέχει, να διαχειρίζεται και να ελέγχει, με δικά του έξοδα, τα ιστορικά φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά του ιδρύματα.

 

   Επίσης, το Τουρκικό κράτος θα πρέπει να επιτρέπει σε κληρικούς από Πατριαρχικές Επισκοπές που βρίσκονται εκτός Τουρκίας να συμμετέχουν στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

    …Ήλθε η ώρα για την Ελλάδα να τιμήσει επισήμως την Γενοκτονία των Ελλήνων, σύμφωνα με τον νόμο 2645/98 που ψηφίσθηκε ομόφωνα από την Βουλή των Ελλήνων και να προωθήσει τη γνωστοποίηση των δεινοπαθημάτων και των βασανισμών που υπέστησαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας.

ΑΙΓΑΙΟ

   Έχουμε θορυβηθεί ιδιαίτερα από τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία καθώς και από τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.  Καλούμε την Ελληνική Δημοκρατία να προβεί σε αποφασιστικές νομικές ενέργειες και να φέρει τις παραβιάσεις αυτές της Τουρκίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

   Επιθυμούμε να εγείρουμε τις ανησυχίες μας όσον αφορά στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου…… Ιστορικά, οι Βλάχοι και οι Αρβανίτες Έλληνες αποτέλεσαν ένα από τα πλέον δυναμικά στοιχεία του σύγχρονου Ελληνισμού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΛΑΧΟΦΩΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΙΩΝ

     Το ίδιο ισχύει και για την παραμελημένη για πολύ καιρό Βλαχόφωνη κοινότητα της νότιας ΠΓΔΜ η οποία είναι κατάλοιπο του πάλαι ποτέ ανθούντος Βλάχικου Ελληνισμού της Πελαγονίας.

 

Υπογράφουν 158 ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ των ΗΠΑ, ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ!!!

http://www.greece.org

 

***

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

80% ΝΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

   Στη μη επιστημονική καταγραφή των απόψεων της   διαδικτυακής κοινής γνώμης του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το 80% μέχρι στιγμής των ψηφισάντων, συμφωνούν με την άμεση διενέργεια ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για την προάσπιση της Ελληνικότητας και μοναδικότητας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας!!!

   Η καταγραφή απόψεων συνεχίζεται – ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (κάθε υπολογιστής μπορεί να ψηφίσει μόνο μια φορά)!

***

ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

   Δυσαρεστημένος με τη στάση των «μεγαλοδημάρχων» του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, φαίνεται να είναι ο Δήμαρχος Νεάπολης κ. Λαδόπουλος με το θέμα της Μακεδονίας μας, λόγω της περίεργης κωλυσιεργίας και αναβλητικότητας που επιδεικνύουν για διοργάνωση Συλλαλητηρίου!

   «Δεν κινούνται οι μεγαλοδήμαρχοι» ομολόγησε εμπιστευτικά όταν του έγινε σχετική ερώτηση.

 

   «Ήμουν από τους πρώτους που πήγα στα προηγούμενα Συλλαλητήρια, τόνισε, αλλά οι άλλοι δεν κινούνται

   Ζήτησα λοιπόν να συγκληθεί η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων για το θέμα της Μακεδονίας… ώστε  να λάβουμε αποφάσεις!»…

***

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ TOY  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ > ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ > ΕΛΛΗΝΙΚΑ (WINDOWS)

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com