ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ:  ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!!!

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ  - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ THN ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

 

εφημερίδα 22

ΠΡ..ΦΥΛ. 21 20, 19, 18, 17, 16,

 

Μάρτιος  2005 μ.Χ.

14, 13 12, 11, 10, 9, 8,

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ              ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ              ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ              ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ            ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ ή ΝΥΧΤΑ - ΦΩΣ  ή  ΣΚΟΤΑΔΙ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ή  ΘΑΝΑΤΟΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το ηλεκτρονικό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ από όλο τον κόσμο, που οργανώνεται για να πρωταγωνιστήσει στην τοπική, εθνική και διεθνή ζωή, για να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, να δημιουργεί προτάσεις και λύσεις, να υπερασπίζεται τη Γλώσσα, την Ιστορία, την Πίστη, τον αληθινό πολιτισμό και την κληρονομιά του Έθνους μας, που οραματίζεται μια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, απόσταγμα των 5.000 χρόνων της ιστορίας μας,
ανακοινώνει ότι
1.ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ
2. Ζητεί την παραμονή του στις Αρχιεπισκοπικές επάλξεις της Ελλαδικής Εκκλησίας
3. Καλεί γονείς και μαθητές να παραμείνουν ακλόνητοι στον κλιμακούμενο πόλεμο κατά του Πνευματικού ηγέτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, που στόχο έχει την εξόντωση ή τελεία μείωσή του
(εν όψει και σημαντικών εξελίξεων στα εθνικά θέματα σε Κύπρο, Αιγαίο, Μακεδονία, τον εθνικό μας περίγυρο-Κοσσυφοπέδιο, τον "περιορισμό των εθνικών συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας", την υπόσχεση υλοποίησης της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος...)
4. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (http://noiazomai.agrino.org)
και 5. Zητεί τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού κόσμου ΕΝΕΡΓΑ στο πλευρό των αξιών και ιδανικών του γένους μας!

περισσότερα

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Σχετικά με τις αναφορές του τέως Πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη ότι στο ζήτημα των ταυτοτήτων το θέμα δεν ήταν απλώς η αναφορά του θρησκεύματος, αλλά το ποιος θα ελέγχει την εξουσία σε αυτόν τον τόπο: η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ή κάποιοι άλλοι παράγοντες από την Εκκλησία, το Νοιάζομαι, το ηλεκτρονικό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ

απαντά:

 

    Στις Δημοκρατίες, κρατεί ο Δήμος, δηλαδή ο λαός! Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ποτέ δεν ερωτήθηκε ο λαός, ούτε εξουσιοδότησε κανένα ο λαός να διαγράψει το δικαίωμά του να αυτοπροσδιορίζεται στα δημόσια έγγραφα και να αναγράφει το δόγμα Βάπτισης και Πίστης του στην δική του Ταυτότητα, με τα στοιχεία της οποίας ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ!

 

   Θυμίζουμε δε, ότι το ζήτημα τέθηκε ξαφνικά και απρόσμενα από τον κ. Σημίτη και την Κυβέρνησή του, την επομένη σχεδόν της επανεκλογής του, χωρίς ποτέ να τεθεί στο λαό, χωρίς ποτέ να τεθεί στο Κυβερνητικό Πρόγραμμά του, χωρίς ποτέ να τεθεί στις Προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησής του, για τις οποίες και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης!!!!

   

περισσότερα


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ;

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ!!!

Το αδιαχώρητο έγινε στην πνευματική ομιλία του Γέροντος Εφραίμ, Δικαίου της Ιεράς Σκήτης Αγίου Ανδρέα Καρυών στο Αγιον Όρος, όταν μίλησε την Κυριακή της Απόκρεω, στον υπό ανέγερση Ι.Ν. του Αγίου Φωτίου στη Θεσσαλονίκη!

 

Ο Ι. Ναός όχι μόνο ήταν γεμάτος τρία τέταρτα νωρίτερα, αλλά ήταν αμέτρητοι οι όρθιοι, που επί ώρες άκουσαν με προσοχή και κατόπιν έσπευσαν να λάβουν την ευλογία του πνευματοφόρου Γέροντος  Εφραίμ !

 

«Δεν ξαναείδαμε τόσο πολύ κόσμο» σχολίαζαν πολλοί, εντυπωσιασμένοι από το πρωτοφανές πλήθος, που έδωσε αφοπλιστική απάντηση με την παρουσία του στον πόλεμο των ημερών, σαν να έλεγε: «Κρίση; Ποια κρίση;»…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Noiazomai.agrino.org

Noiazomai.tripod.com

 

Σύνταξη ύλης

Noiazomai-news@lycos.com

 

Επικοινωνία

Noiazomai@msn.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΝΙΚΗ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΚΙΝΗΣΗ «ΜΑΤ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ, ΜΑ ΗΡΩΙΚΗ, ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ

   Με πρόσφατη συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή», ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, αποκάλυψε κάτι που διέφυγε της πρέπουσας προβολής, λες και δεν ειπώθηκε καν.

 

   Συγκεκριμένα ο φιλόπατρις ΠΡΟΕΔΡΟΣ φανέρωσε δημόσια για πρώτη φορά, ότι η νόμιμη Κυπριακή Κυβέρνηση εξέδωσε 62.000 διαβατήρια, νόμιμα δηλαδή έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας!!! Αυτής που δεν αναγνωρίζει η Άγκυρα!

 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

   Ως γνωστόν η Τουρκία, που εισέβαλε παράνομα  και συνεχίζει να κατέχει μεγάλο τμήμα της Ανεξάρτητη της Δημοκρατίας της Κύπρου, αρνείται  >

Ο ΤΑΣΣΟΣ ΕΧΕΙ …ΑΣΣΟΥΣ

για την Κύπρο

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ

“Θα έρθει η ώρα που θα λυθεί το θέμα της Κύπρου. Θα περάσει δυσκολίες, αλλά θα λυθεί και θα είναι ορθόδοξη και ελληνική……Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας»…

περισσότερα

να αναγνωρίσει το κράτος που στρατιωτικά κατέλυσε, εγκαθιδρύοντας το παράνομο καθεστώς Ντεκτάς ή Ταλάτ…

 

   Επίσης, είναι γνωστό πώς μέχρι τις 3 Οκτωβρίου πρέπει να προβεί σε «τελωνειακή αναγνώριση» της Κύπρου, προκειμένου να αρχίσουν οι ενταξιακές της διαπραγματεύσεις.

 δέχθηκε 62.000 αιτήσεις Τουρκοκυπρίων, για την έκδοση Κυπριακού Διαβατηρίου,

   Βεβαίως η Άγκυρα δεν έχει κάνει ούτε αυτό, το οποίο και ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ αναγνώριση.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται >

   και η μεγάλη επιτυχία του Τάσσου Παπαδόπουλου, του εθνάρχη των ΟΧΙ, που κατάφερε πιστεύοντας μόνος του, ενάντια σε Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες, Λονδίνο και δυστυχώς Αθήνα όχι μόνο να ψηλώσει το ηθικό του Παγκόσμιου Ελληνισμού, αλλά και να κρατήσει την Κυπριακή Δημοκρατία ζωντανή, να τη βάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα να καταφέρνει ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ, αφού δέχθηκε 62.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ για έκδοση Διαβατηρίου, πράγμα που σημαίνει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ από τους Τουρκοκυπρίους!!!

παροιμίες > ΚΑΠΟΙΟ …ΛΑΦΚΑ  ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ                 ρητά > ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ!

ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟ

   «Αυτά που είπε ο Αρχιεπίσκοπος την Κυριακή, τόνισε με έκδηλη ανησυχία στον κατάμεστο από εκατοντάδες πιστούς Εσπερινό της Συγχωρήσεως ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης της Μακεδονικής Πρωτεύουσας, ήταν και είναι η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! Η κραυγή της Εκκλησίας»!

 

   «Θέλουν» ανέφερε σε άλλο σημείο παρακάτω «να συντρίψουν στην ψυχή του λαού την εμπιστοσύνη και το σεβασμό που έχει στην Εκκλησία»…

 

   «Η δοκιμασία θα περάσει. Η Εκκλησία ποτέ δε χάνεται. Αλλά μας ανησυχούν άλλα πράγματα! Μας ανησυχούν άλλα θέματα, που δεν μπορώ να πω!!! …Και συμφωνήσαμε χθες και με άλλον Ποιμένα της Εκκλησίας συζητώντας τηλεφωνικώς!.. Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ  ΣΥΜΒΕΙ  με ποια δύναμη θα μιλήσουμε στον κόσμο;»…

   [Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ έχει προειδοποιήσει για άμεσες δυσμενείς εξελίξεις στα Εθνικά Θέματα, όπου η Εκκλησία πρωτοστατεί ανέκαθεν στην ενημέρωση και αντίσταση του Έθνους-ποιμνίου της!!! Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, είναι σε θέση να γνωρίζει πώς ένα από τα θέματα, που φοβάται αυτή την ώρα και υπονοεί ο Παναγιώτατος κ.κ. Άνθιμος, είναι το ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, στο οποίο η Εκκλησία μας, από διάθεση μη ορθώς νοούμενης βοήθειας, δεν έφερε μέχρι τώρα στα μεγαλειώδη λαϊκά συλλαλητήρια]

***

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

  Συναγερμός δόθηκε κοντά στα μεσάνυχτα της Τρίτης 8 Μαρτίου, όταν έγινε αντιληπτή πρόθεση προσέγγισης στη Λήμνο, από μοίρα του Τουρκικού Στόλου! Την ώρα που ο Έβρος ήταν στα σίγουρα αδιάβατος, λόγω της πρωτοφανούς πλημμύρας…

   Επισήμως πάντως δόθηκε πιο απλοϊκή εκδοχή, περί απονήωσης ελικοπτέρου από τουρκική φρεγάτα, που μπήκε στον εθνικό χώρο…

***

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ 424 Σ..Ν.

ΔΕΝ παίρνουν ΦΑΚΕΛΑΚΙ!!!

   ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, αλλά σήμερα, στην Ελλάδα που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν τελείως διεφθαρμένη και αθλία, υπάρχουν ΓΙΑΤΡΟΙ και ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ που ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙ!!!

 

  Τα περιστατικά που έχει υπ΄ όψη το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, έλαβαν χώρα πριν από τις τελευταίες αποκαλύψεις και αποτελούν πραγματικό ΕΠΑΙΝΟ για το Ιατρικό Σώμα, παρότι πρόκειται για Στρατιωτικούς, που τιμούν δυο φορές τη στολή τους! Και την Στρατιωτική και την Ιατρική!

424 ΜΠΡΑΒΟ

   Συγκεκριμένα, ασθενής που νοσηλευόταν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, επιχείρησε να δώσει ευχαριστήριο φακελάκι σε Γιατρό και παρότι δεν υπήρχε κόσμος μπροστά και το έβαλε απευθείας στην τσέπη του, ο Γιατρός αμέσως, σαν να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, το πήρε και το πέταξε στο κρεβάτι του ασθενούς, λέγοντας έντονα, με μια φωνή γεμάτη εντιμότητα: «Δεν παίρνουμε εμείς τέτοια» και έγινε άφαντος!!!

   Σε παρόμοια περίπτωση, ανήμπορος ασθενής που προσπάθησε να δώσει χρήματα σε νοσηλεύτρια και πάλι στο 424, επειδή τον περιποιήθηκε και τον άλλαξε, άκουσε τα απερίγραπτα και ευωδιαστά, γεμάτα ανθρωπιά λόγια:

   «Ποτέ μου δεν πήρα φακελάκι κύριε ….. και ούτε θα πάρω! Πες πώς είσαι ο πατέρας μου»!!!

 

   Πώς να μη συγκινηθεί ύστερα κάποιος! Πώς να μην επαινέσει αυτούς τους ανθρώπους που ενώ έχουν ανάγκες σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, εν τούτοις ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να τα πάρουν, δίνοντας μαθήματα σε όλο το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Σώμα της Ελλάδας, που ευτυχώς έχει πολλούς ως φαίνεται εντίμους! Δε σάπησαν όλα! Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι!

 

   Και δια τον έπαινο των δικαίων, σημειώνουμε πώς τα υπέροχα αυτά περιστατικά, σημειώθηκαν στην πτέρυγα Νίμιτς του 424! Συγχαρητήρια! Και ελπίζουμε ο Υπουργός να τα μεταφέρει, διότι «ο έπαινος είναι η πληρωμή της αρετής» όπως έλεγε και ο Κικέρων! Εύγε!

***

 

ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΤΑΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Ι. Μ. ΠΑΤΡΩΝ

  Συμπληρώνοντας ήδη 12 χρόνια στον αέρα, αποτελεί τον πρώτο ΤΟΠΙΚΟ Τηλεοπτικό Σταθμό της Εκκλησίας με έδρα την Πάτρα. Έχει ολοήμερο αυτόνομο πρόγραμμα και τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από το ευρύτερο κοινό της περιοχής!

   Στα ενδιαφέροντα του Σταθμού είναι και η απανταχού Ορθοδοξία και η Ελληνοχριστιανική μας παράδοση, ενώ ο ΛΥΧΝΟΣ θα βγει σύντομα και διαδικτυακά!

   Η εμπειρία του τοπικού αυτού Τηλεοπτικού Σταθμού, σίγουρα θα σταθεί πολύτιμη, στο ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ, που με πρωτοβουλία του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ τίθεται πλέον και συζητείται δημόσια, αυτό της δημιουργίας δυναμικού, μαχητικού, ενημερωτικού και πνευματικού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ! (ψηφίστε την πρόταση παρακάτω)

«ΠΛΗΝΑΣΠΙΣΜΟΣ»

 

Προσβλήθηκε η Δημοκρατία

 

   Δυστυχώς στη Συνεδρίαση της Βουλής για την Ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, επαναλήφθηκαν κατά λέξη οι απαράδεκτες φράσεις της κας Μπενάκη, όπως τις είχε πει κατά πρόσωπο στον κ. Παπούλια, όταν προ ημερών του ανακοίνωνε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή του!

    Έτσι ακούστηκε - αυτή τη φορά μέσα στη Βουλή των Ελλήνων - ότι «…τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη…»!!!

    Αυτά τα φοβερά νέα ακούστηκαν μπροστά σε όλους τους Βουλευτές, στην Ολομέλεια του Σώματος!!! Και ουδείς αντέδρασε!!!

   Και αντί οι «ευαίσθητοι και δημοκράτες» βουλευτές του Συνασπισμού να αντιδράσουν εδώ που άξιζε, δεν έβγαλαν μιλιά!!! Δεν είπαν τίποτα για τον «περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας και των συνόρων», που ακούστηκε, με τόσο ωμό τρόπο μέσα στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

 

   Αποχώρησαν λοιπόν προσβλητικά για τον νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένο Αρχιεπίσκοπο της Ελλαδικής Εκκλησίας και δεν αποχώρησαν για τα διαφαινόμενα ύπουλα και δόλια και αληθώς προσβλητικά λόγια και σχέδια εναντίον της ίδιας της εθνικής μας κυριαρχίας!!!

   Και εις ανώτερα!

***

ΝΕΑ  ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

 

 

   Νέος κύκλος φαίνεται πως ανοίγει για τον Μεγάλο μας Αλέξανδρο, αφού σύμφωνα με ομογενειακή εφημερίδα, αναμένεται νέα υπερπαραγωγή 150 εκ. δολαρίων, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο βασικό ρόλο και σενάριο πολύ πιο κοντά στον πραγματικό και ανδρείο χαρακτήρα του Έλληνα βασιλέα! Ίδωμεν.

 

***

 

ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

 

τα δάκρυα του ξεχασμένου Έβρου…

 

   Τα ακριτικά Λάβαρα που πλημμύρισαν στον Έβρο, πήραν το όνομά τους από το Λάβαρο που σήκωσαν ηρωικά το ΄21 εναντίον των Τούρκων, όταν 300 κάτοικοι του χωριού, όρμισαν σαν θύελλα στις 2 Μαΐου 1821 και πολεμώντας σκληρά επί τρεις ημέρες, κατάφεραν να συντρίψουν μεγάλη, τακτική οργανωμένη μονάδα του Οθωμανικού Στρατού!!!

   Η μάχη ήταν μεγαλειώδης ενώ από τους Τούρκους ελάχιστοι γλύτωσαν! Μάλιστα ακόμα και σήμερα βρίσκει κανείς στη θέση Κουρί, σπαθιά και καριοφίλια από την επική εκείνη μάχη του 1821!!!

   Το μεγάλο κουράγιο των 300 Ελλήνων, οδηγούσε το Λάβαρο που ύψωσαν, μια γαλανή σημαία με μαύρο σταυρό στη μέση! Από αυτό πήρε και το όνομα ΛΑΒΑΡΑ το ηρωικό χωριό της Θράκης.

   Οι κάτοικοι, γεμάτοι από τη θεία Πίστη, ανήγειραν τότε προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου Ιερό Ναό, για να ευχαριστήσουν τον Χριστό και τις πρεσβείες του Αγίου, που έστεψαν με νίκη τα όπλα τους, στον ιερό Αγώνα της Ελευθερίας! Γι΄ αυτά άλλωστε πολεμήσαμε και συνεχίζουμε να πολεμούμε οι Έλληνες που Νοιαζόμαστε! Για Πίστη και για Πατρίδα!

   Τα Λάβαρα των ηρώων της Θράκης του ΄21, υψώνονται ακόμα εκεί! Εκεί που τα νερά του Έβρου, σαν χείμαρροι δακρύων απόγνωσης και απελπισίας των υπερήφανων Θρακών, των σημερινών ξεχασμένων και αβοήθητων ακριτών της Ελλάδος, ΦΩΝΑΖΟΥΝ στην ΑΘΗΝΑ και στους έντιμους ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ: ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ! Τελειώνουμε! Ανοίξτε δουλειές! Νοσοκομεία! Σχολές! ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ! Είναι ανάγκη επιβίωσης! ΥΨΩΣΤΕ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ του αληθινού ενδιαφέροντος! ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ τη ΘΡΑΚΗ! Την ασπίδα της χώρας!

 

Κωνσταντίνος Κ.

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ > ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ > ΕΛΛΗΝΙΚΑ (WINDOWS)

 

ΨΗΦΙΣΤΕ